Hva kommer i iPhone 3.0?

Hva kommer i iPhone 3.0?

Om noen timer viser Apple frem nyhetene i iPhone 3.0. Her er de heteste ryktene.

Klokken 18.00 norsk tid viser Apple frem nyhetene i iPhone 3.0, det vil si operativsystemet som brukes i iPhone og iPod Touch. Vi har samlet noen av ryktene som florerer på ulike nettfora.

LES OGSÅ:

10 ting vi vil ha til nye iPhone

Støtte for klipp-og-lim: Mer enn bare et rykte, skal vi tro Digg-gründer Kevin Rose, som nylig påsto at han hadde sikre kilder på at funksjonen dukker opp i versjon 3.0.

Offisiell støtte for MMS: Samtidig avkreftet han offisiell støtte for MMS. Det har allerede begynt å dukke opp tredjepartsprogrammer på App Store og ifølge Apple er dessuten e-post en mye bedre løsning for den som vil sende bilder og filmklipp. Kanskje til mange nordmenns store skuffelse?

Push-oppdateringer: Ble lovet allerede til versjon 2.0. Kort fortalt dreier det seg om en funksjon som erstatter behovet for krevende bakgrunnsprosesser (iPhone støtter ikke bakgrunnsprosesser, det ville gjort telefonen treg og batteriet ville gått fortere tom for strøm). Med Push-oppdateringer blir det betydelig enklere å bruke for eksempel et direktemeldingsprogram (MSN Messenger).

Innebygd modem: En stund var det mulig å laste ned et program fra App Store som gjorde det mulig å bruke mobilen som et modem med sin bærbare datamaskin. Den amerikanske teleoperatøren AT&T klagde og programmet ble fjernet. Skulle funksjonen implementeres inn i iPhone kreves det mest sannsynlig AT&Ts godkjenning, noe mange tror er svært lite sannsynlig.

Videokamera: Hackere har vist at det er mulig å bruke det innebygde kameraet i iPhone som videokamera. Sannsynligvis kommer Apple til å vente med denne funksjonen til det er på tide med et nytt og bedre kamera (eller kanskje en ny iPhone?).

Andre rykter er at Apple gjør det mulig å ha horisontalt tastatur i flere programmer enn Safari, forbedrer bluetoothfunksjonen og gjør det mulig å videresende sms.