Hva skal Apple gjøre for undervisningen?

Hva skal Apple gjøre for undervisningen?

Selskapet har invitert til utdanningsrelatert lansering i neste uke.

Ryktene fra tidligere i januar om en Apple-pressekonferanse senere denne måneden viste seg å stemme.

Onsdag annonserte selskapet at de vil avholde et utdanningsrelatert arrangement i New York City i neste uke. Moroa starter onsdag 19. januar klokken 16 norsk tid (klokken 10 am der borte). Selve arrangementet vil finne sted på Guggenheim-museet på Fifth Avenue.

Invitasjonen fra Apple viser en Manhattan skyline tegnet på en krittavle med Apple-logoen tegnet opp i midten. I teksten vises det spesifikt til en lansering angående noe innenfor utdanning.

Bokrykter

Ryktene om en januarlansering fra Apple dukket som nevnt opp i begynnelsen av måneden, og det ble sagt da at arrangementet skal være relatert til e-bøker. Macworld USA skriver at det også kan dreie seg om et eller annet innen publisering, ettersom eventet finner sted i nettopp New York.

Noen har spekulert i at Apple har planer om å bringe lærebøker til iOS-enheter. Andre mener det endelig er duket for iBooks på Mac-en. Peter Kafka i All Things D skriver imidlertid at "ingen av de store tekstbok-forlagene jobber med iBooks og Apples iOS-økosystem i nevneverdig grad".

Akkurat på utdanningsfronten tilbyr Apple allerede en god del utdanningsmateriale på sin iTunes U-seksjon av iTunes Store. Her finner du forelesninger og klasser fra noen av verdens mest prestisjefylte institusjoner som Oxford og MIT. Her til lands er blant annet NTNU på plass med innhold.