Hva var det viktigste som skjedde i it-året 2005?

Hva var det viktigste som skjedde i it-året 2005?

En håndfull av de mest veltalende, kunnskapsrike og toneangivende it-personene i Norge oppsummerer og spår. Først ut er Magne Jørgensen, nylig kåret til Europas beste it-forsker.

Magne Jørgensen ved Simula-senteret ble i en global ranking av it-forskere nylig kåret til tredje best i verden og best i Europa. En stor fjær i hatten til Jørgensen og Simula.

- Det gjør i hvert fall at oppdragsgiverne våre føler at de får valuta for pengene, sier Jørgensen.

- Hva var det viktigste som skjedde i it-året 2005?

- Hovedrapporten bak den hyppig påståtte krisetilstanden i it-industrien (CHAOS-rapporten) ble avslørt som villedende. It-prosjekter viser seg ikke å ha større kostnadsoverskridelser enn andre prosjekter i tilsvarende bransjer.

- Hva vil prege it-året 2006?

- Det vil dukke opp ny teknologi og nye utviklingsmetoder med sterke løfter om økt produktivitet og kvalitet. Mange firma vil bytte til disse uten å kreve dokumentasjon av påståtte effekter fra uavhengige kilder. De færreste vil sjekke hva effekten har vært i egen organisasjon.

Les også hva HP-sjef Eivind Roald, Stig Sjursen i DNS, Operas teknologidirektør Håkon Wium-Lie, Microsoft-sjef Knut Morten Aasrud, bokaktuelle Gisle Hannemyr, og EDB-boss Endre Rangnes mener om 2005.