--Hvem er Bill Gates?

--Hvem er Bill Gates?

Forfatter Harald Rosenløwe Eeg irriterer seg hodestups over at han fortsatt har analog internettlinje, men får seg ikke til å gjør noe med det.
Siden komiker Harald Eia ikke vil svare på våre spørsmål, gikk stafettpinnen denne uka til Joakim Førsunds andrevalg; forfatter Harald Rosenløw Eeg. Han er aktuell som manusforfatteren bak filmen "Hawaii, Oslo" og nominert til årets Bragepris for barne- og ungdomsromanen Yatzy.

--Hva gjør du akkurat nå?

-- Jeg går bortover gaten, etter en altoppslukende radioperformance i NRK.

-- Hvor mange timer jobber du hver dag?

-- Jeg teller helst ikke timer. Men skriver gjerne fra ni til fire mens barna er i barnehagen og på skolen. For øvrig jobber jeg jo hele tiden på tankeplanet, og det er kanskje når hodet hviler at jeg ofte ser de beste løsningene, foreksempel når jeg har ferie. Å telle timer blir derfor uinteressant for meg jobbmessig.

-- Hva er din meste moderne tekniske anskaffelse?

-- Det er en gressklipper. Når jeg ser på den føler jeg meg sånn skikkelig på bortebane. Den har ikke stort andre funksjoner enn å klippe gresset det men du verden som jeg digger den. Ellers elsker jeg jo Ipoden min. Jeg har alltid vært en mac-mann.

-- Hvis du kunne ønske deg en teknsik duppedings som ikke finnes idag, hva skulle det vært?

-- Jeg har alltid drømt å ha vinger. Usynlige, vel å merke. Jeg kan bare vifte når jeg føler for det. Om jeg også gjerne skulle ha fløyet med dem har jeg faktisk ikke tatt stilling til.

-- Nevn et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen

-- På grunn av redsel for store framskritt er jeg, tro det eller ei, blant de få som fortsatt har analog internettlinje. Men enda jeg irritererer meg noe helt utrolig hver gang jeg skal koble meg opp, får jeg meg ikke til å gjøre noe med den ekstremt seige hastigheten. Av den enkle grunn at jeg ikke gidder bestille bredbånd gjennom kjipe telefonselgere som dermed kan se sitt snytt til å ringe meg andre ganger og plage meg med telefonsalg. Så langt har jeg derfor ikke funnet noen løsning på dilemmaet.

-- Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates?

-- Jeg har ikke noe som helst forhold til Bill Gates og er ikke sikker på om jeg engang ville kjent ham igjen. Derfor tror jeg ikke at jeg ville sagt noenting. Så kunne han fundert på hvem i all verden jeg er som ikke aner hvem han er.

-- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

-- Per Sundnes i NRK. Jeg passert nettopp kontoret hans. Der var circa det 250 forskjellige ting, hehe så han har nok litt av hvert å tilføre.