Hvem leste eposten din?

Hvem leste eposten din?

En ny webtjeneste vil følge med dine epostmeldinger etter at du har sendt dem.
Hva skjer med eposten din etter du har sendt den og før den kommer til mottakeren? For mange er dette et ubesvart spørsmål og det er ikke mulig å vite om noen har lest eposten din, enten innenfor bedriften eller utenfor. Dette problemet kan være løst.

Didtheyreadit.com startet mandag sin tjeneste som kontrollerer epost etter sending. Tjenesten er et initiativ fra Rampell Software i Massachusetts, USA. Det fins allerede lignende tjenester som Messagetag, men de gir ikke fullt så mye kontroll som Didtheyreadit.com.

Etter registrering sender brukerne eposter med en ekstra tag, "Didtheyreadit.com", før de sender dem. Full epostadresse blir for eksempel "ola@nordmann.no.Didtheyreadit.com". Dermed kan avsender via websiden til tjenesten se hvordan eposten finner veien gjennom systemene, hvem som har lest den, hvor lenge den har vært hvor og om den er videresendt til andre.

Didtheyreadit.com er usynlig for mottakeren av eposten. Tjenesten fungerer ifølge selskapet på alle epostsystemer, også på web-epost som Hotmail. Tjenesten koster 50 dollar i året (350 kroner).