Hvor mye tåler en Ipod Nano?

Hvor mye tåler en Ipod Nano?

Her er testen du helst vil slippe å gjøre selv med din nye musikkspiller.

Hva skjer hvis du mister din nye Ipod eller kona kjører over den med en bil? Ikke alle kjøper nye dingser for å bruke dem. Noen er mer opptatt av å vite hvor mye de tåler.

Teknositen Ars Technica har gitt Apples nye Ipod Nano skikkelig juling i en torturtest deluxe. Musikkspilleren holdt lenge, men måtte til slutt gi tapt.

Hva skal til for å ødelegge en Ipod Nano, lurte redaksjonen i Ars Technica på, og hva er egentlig inn i dingsen? Begge spørsmål kunne svares i samme testen.

Tåler mye

I stresstesten ble musikkspilleren utsatt for en del hendelser som er hentet fra hverdagslivet. De satt på den, de mistet den i bakken mens de jogget, og lot den falle med ulike hastigheter, som fra sykkel og en rask bil.

I de første testene overlevde Nano-en, men fikk en del ytre skader. Både navigasjonen og musikken fungerte som det skulle. Til og med da en bil kjørte over spilleren var funksjonaliteten like bra.

Verre ble det da musikkspilleren ble kastet opp i lufta. Første høyden, opp til tre meter, gikk fremdeles bra, men da Nano-en falt ned fra 12 meters var det slutt på dingsens jordlige liv.

-Går til himmelen

Testgjengen er klar over at totalødeleggelsen av en ny Nano kan bli for mye for noen:

- Vi er klar over at noen voksne menn vil gråte over dette. Men trøst dere, du kan kjøpe en Ipod Nano selv, og vår lokale prest sier at alle Ipod Nano-er går til himmelen.

Se hele testen her.