Hvor skal du gjøre av cv-en?

Hvor skal du gjøre av cv-en?

Rekruteringsbyråer og Finn.no er uenige om cv-baser holder mål.
En undersøkelse utført av ZETT.no hvor landets 120 største selskaper og de 70 største rekrutteringsbyråene ble spurt, viser at en stor andel av respondentene synes eksterne cv-baser er mangelfulle og unøyaktige.

Markedssjef Helene Graver i ZETT.no er skeptisk til at de arbeidssøkende tror at cv-basene hjelper.

-- Jeg vet om arbeidssøkende som trodde de ble attraktive kandidater ved å fylle ut et cv-formular hos en nettaktør innen stillingsannonsering. Undersøkelsen viser at dette ikke er tilfellet. Respondentene ønsker i stedet personlige cv-er, eller at kandidaten blir lagt inn i bedriftens cv-base. ZETT.no vil derfor heller ikke i fremtiden ha en cv-base, sier Graver til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Pressekontoret.

Hun mener det dårlige jobbmarkedet gjør at bedrifter mottar tilstrekkelig med gode søknader.

-- Å søke i basene etter aktuelle kandidater blir derfor unødvendig. Det er også vanskelig å kvalitetssikre cv-ene som ligger der, sier Graver videre.

Også researcher Arnstein Gloppen i rekrutteringsfirmaet Bjerke & Luther AS er i følge Pressekontoret skeptisk.

-- Folk legger inn sine egne cv-er, og kvalitetssikringen blir derfor lik null. I vår bransje er dette selve fundamentet i utvelgelsen av kandidater, og vi bruker derfor ikke eksterne cv-baser, sier Gloppen.

Finn.no som har 102.000 cv-er i databasen sin er ikke enig med Graver og Gloppen. Eirik Bache-Wiig, direktør for Finn, mener at deres base fungerer etter hensikten. Dersom en kandidat smører for tykt på eller direkte lyver på cv-en sin, mener Bache Wiig at dette uansett vil slå tilbake på jobbsøkeren selv.

-- Vår cv-base er lukket, det vil si at det bare er våre researchere og rekrutteringsselskaper med lisens som kan bruke basen. Researcherne formidler aktuelle cv-er til kunder som betaler for tjenesten. Før de blir formidlet, kontakter vi dem for å sjekke at informasjonen i cv-en er oppdatert, sier Bache-Wiig.