Hvor syk er Steve?

Hvor syk er Steve?

Et bilde av en svært redusert Steve Jobs er publisert av TMZ. Men mange mener bildet er manipulert.

Det er en Steve Jobs som ikke likner på han vi er vant til å se, som nå publiseres på diverse nettsteder verden rundt.

På bildet har han byttet ut olabuksa og den høyhalsa genseren med en sykehuskjortel i svart, og formen ser ikke bra ut i det hele tatt. Jobs er på bildet svært tynn og ser veldig blek ut.

Bildet ble først publisert på kjendissladder-nettstedet TMZ, som påstår det var tatt fredag i forrige uke, to dager etter at Jobs meldte sin umiddelbare avgang som Apple-sjef.

Les mer:

Steve Jobs trapper ned

Kritikken hagler mot TMZ i nettstedets kommentarfelter, og flere uttrykker sympati for Apple-guruen.

Brukeren Jona skriver blant annet: "Shame on you TMZ. You're sluts".

En annen bruker, MicEffecT skriver "TMZ. Have a heart and remove this pic with an apology. The man is revolutionary. It's a shame that he is dying but let him enjoy his remaining time with his family and friends in peace. Please TMZ. Do the right thing."

Jobs er utvilsomt en helt for mange, også utenfor it-miljøene.

Manipulert?

Etter at bildet ble publisert har det også dukket opp anklager om at bildet er manipulert, noe Pacific Coast News - som har levert paparazzi-bildet - benekter. Her i Computerworldredaksjonen er vi ikke i stand til å gi noe endelig svar på om bildet er manipulert eller ekte.

Internettsamfunnet Reddit har gått i dybden, og leverer det de sier er bevis for manipulering. Blant annet har bildet svært dårlig oppløsning, noe som ofte gjøres for å skjule en slurvete manipuleringsjobb.

Hverken TMZ, Pacific Coast News eller Apple har kommentert bildet ytterligere.