Hvordan jukse i Photoshop

Hvordan jukse i Photoshop

Bok og cd: "How to cheat in Photoshop" går rett på sak og forklarer trinn for trinn hvordan man bruker avanserte redigeringsteknikker.
Forfatteren, Steve Caplin, er en designer som har spesialisert seg på illustrasjoner for de store, engelske avisene. The Guardian, Times og Telegraph er bare noen av oppdragsgiverne som synes svært tilfreds med Caplins magiske omgang med virkeligheten.

Boken beskriver mange av disse illustrasjonene, og forklarer i detalj hvilke teknikker som er brukt og hvordan han gikk fram for å nå det ønskede resultatet. Selv om mye dreier seg om teknikk får vi også innblikk i mye av den kreative prosessen som ligger bak disse tegningene.

Innbydende

Kapitlene er logisk bygd opp og går fra det elementære til det stadig mer avanserte. Det er innbydende å bla rundt og lese litt her og der, særlig hvis man sitter foran sin egen Photoshop og kan prøve ut teknikkene med en gang.

Men den som velger å gå litt mer systematisk gjennom fra begynnelse til slutt, vil oppdage at de i alt 15 kapitlene bygger på hverandre på en forbilledlig måte. På cd-platen ligger en stor mengde bilder og modeller, foruten de aller fleste bildefilene som er med i boken. Enkelte sider er forsynt med et video-ikon, som henviser til videomappen på cd-en.

Etikk

Mellom kapitlene kommer noen korte, mer filosofiske betraktninger som bidrar til å øke bruksverdien ytterligere - ikke hopp over disse. Da kan du risikere å gå glipp av Caplins betraktninger rundt de etiske sidene av bildemanipulering.

De tre seksjonene "test yourself" overlater til leseren å prøve seg å finne løsninger, uten at det fins noen fasit fra forfatterens side. Til sammen utgjør dette et overflødighetshorn for den som ønsker å trenge til bunns i det allesteds nærværende Photoshop.

How to cheat in Photoshop:

Bok og cd for avansert bildemanipulering. For Mac og pc.

Hvorfor:

Visuell og informativ, grundig og systematisk, gå videre på cd og nett.

Hvorfor ikke:

Krever en del forkunnskaper

Hvordan skaffe:

349 kroner hos www.idgbooks.no