Hvorfor Microsoft Phone 7?

Hvorfor Microsoft Phone 7?

Microsoft-sjef Steve Ballmer har argumentene og pengesekken klar, men er det nok til å hamle opp med Apple og Google?

Denne uken lanserer Microsoft sin Phone 7, det nye mobiloperativsystemet som i stor grad forventes å påvirke den videre fremtid for programvaregiganten.

Microsoft-toppen Steve Ballmer benyttet anledningen i forbindelse med lanseringen til å fortelle om samarbeidspartnerne som er med på lanseringen, samt til å presentere sine argumenter for hvorfor kjøperne bør gå for en Phone 7-løsning istedet for alternativene som finnes på markedet i dag.

Ikke uten mangler

- Alle bør se på telefonen og identifisere seg med den, fortalte Ballmer i forbindelse med lanseringen ifølge IDG News. Men allerede nå er det mange som er skeptiske til hvor enkelt det blir for Microsoft å få innpass hos massene. Etter hva IDG News erfarer, er det for eksempel påvist at Phone 7 mangler støtte for kopieringsfunksjonalitet, en mangel andre mobilprodusenter har brent seg på tidligere.

Apple fikk pepper

Da rivalen Apple lanserte sin Iphone-programvare, fikk selskapet krass kritikk for systemets manglende støtte for kopiering og liming. Denne funksjonaliteten ble tilføyd i en oppdatering som ble sluppet senere, en strategi Microsoft også har tenkt å legge seg på med Phone 7. Først neste år skal brukerne av Phone 7 kunne godskrive seg denne funksjonaliteten.

60 mobiloperatører

Microsoft har alliert seg med 60 mobiloperatører i 30 land for å ta seg av salget av Phone 7. I tillegg er det inngått avtale med en rekke mobilprodusenter, inkludert HTC, Samsung, Dell og LG Electronics. Blant mobiloperatørene finner vi blant annet AT&T, Deutsche Telekom, Movistar, O2, Orange, SFR og Vodafone.

Snart norgesaktuell

Microsoft Norge har foreløpig ikke kunngjort noen norsk lansering av Windows Phone 7, men etter hva PC World Norge erfarer, er Norge blant landene som er tidlig ute med det nye systemet. Én teori er at den norske lanseringen finner sted 21. oktober.

Les også: Windows Phone 7 snart norgesaktuell

Hvorfor velge Phone 7?

Dette er det sentrale spørsmålet mange søker svar på. Microsoft har etter hva IDG erfarer gjor flere grep i et forsøk på differensiere operativsystemet fra konkurrentene, blant annet ved måten applikasjoner, tjenester og nettinnhold er organisert på. Microsoft mener å ha funnet måten brukeren på en enkel måte får samlet og presentert relatert informasjon på, for eksempel ved at telefonsamtaler, tekstmeldinger, nyhetsstrømmer fra sosiale media og mail samles i ett enkelt skjermbilde. En gulrot skal angivelig være at brukerne på denne måten slipper å gå veien via en rekke applikasjoner for å samle den ønskede informasjonen.

Det å samle sammen mange løse tråder og presentere informasjon under ett er imidlertid ingen nyhet. Googles Android-system er blant alternativene som støtter denne måten å organisere data på. For eksempel blir kontaktinformasjon fra en rekke kilder, inkludert din egen adressebok og Facebook-kontakter, koblet sammen og presentert under ett.

Office og Exchange

Microsoft vektlegger naturligvis også muligheten brukerne får til å benytte seg av den mobile versjonen av Office-pakken, inkludert programmer som Word, Excel og PowerPoint. Et annet viktig poeng i Microsofts favør er støtten for Exchange-plattformen mange brukere benytter seg av, og som gjør at mange brukere på en enkel måte vil kunne benytte Phone 7 opp mot eksisterende programvare på en enkel måte.

Store penger

Dessuten er Microsoft svært målrettet i sin ambisjon om å lykkes i mobilmarkedet, ifølge Ballmer. Med de finansielle musklene Microsoft har til disposisjon, kan markedet forvente fortsatt god investeringsvilje og -evne fra programvaregiganten fremover.

Om det er tilstrekkelig til å hamle opp med rivaler som Apple og Google får imidlertid tiden vise.