Hyperion leder overlegent

Hyperion har tre ganger så stor markedsandel innen Business Performance Management (BMP), som sin nærmeste konkurrent, SAP.
Business Performance Management (BMP), programvare for finansielle og analytiske applikasjoner, er et av verdens raskest voksende programvaresegment. Ifølge IDCs siste rapport har Hyperion 20,4 prosent  av verdensmarkedet for BMP-løsninger basert på lisenssalget i 2003.

Det er tre ganger så mye som SAP, som kommer på andre plass i rangeringen med 6,6 prosent. Hyperion beholder sin sterke stilling takket være et kraftig gjennombrudd for konsolideringsapplikasjonen Hyperion Financial Management.

Hyperion Plannings stadig større betydning som budsjetterings- og planleggingsløsning, er også en sterkt medvirkende faktor til økningen i markedet, melder IDC.

En annen faktor som sikrer fortsatt sterk posisjon innen Business Performance Management, er Hyperions oppkjøp av Brio og satsingen på styringssystemer.

IDC mener at markedet for Business Performance Management har utviklet seg langt mer enn ventet i løpet av 2003, og spår en årlig vekst på 11,2 prosent fra 2003 til 2008. Det innebærer at den årlige omsetningen vil øke til 2,1 milliarder amerikanske dollar.

Bedrifter legger stadig større vekt på applikasjoner for finansiell konsolidering, budsjettering og planlegging. Dashboards og scorecards er viktige hjelpere når det gjelder å måle og optimalisere forretningsvirksomheten. De benyttes også i stadig større grad til å iverksette og evaluere virksomhetens forretningsstrategi. Ifølge IDC skal det mye til for å bremse denne utviklingen.