IBM alene med NorgesGruppen

NorgesGruppen og IBM Norge har inngått en treårig avtale som etablerer IBM som eneleverandør av nye butikkterminaler.

Det dreier seg om cirka 4000 terminaler som fram til utgangen av 2007 skal leveres til gruppens utsalgssteder i blant annet kjedene Meny, Spar, Kiwi, Ultra, Joker og MIX.

Det er antatt at leveransene har en samlet verdi basert på listepris på rundt 100 millioner kroner. Kontrakten ble vunnet etter hard konkurranse med andre IT-leverandører, opplyser IBM i en pressemelding.

IBMs POS-terminaler baserer seg på nye teknologiske løsninger som gjør det mulig å samle ulike servicefunksjoner i en og samme terminal, for eksempel bank- og posttjenester, tipping og spill, i tillegg til regulært varesalg.

Programvaren til terminalene leveres av NorgesGruppens eksisterende partnere Vestfold Butikkdata og Anker Systems.

Vise hva de kan

- Vi har vært igjennom en omfattende anbudsrunde og valgte IBM fordi de totalt sett var det beste alternativet. Vi har høye krav til leveransen og forventer nå at IBM benytter seg av muligheten de har fått til å vise hva de kan, sier Espen Kjønsberg, daglig leder av NorgesGruppen Data.

- IBM er meget tilfreds med at Norges største dagligvare- og servicegruppering valgte oss som leverandører av innovative terminaler til sine salgssteder, sier administrerende direktør Morten Thorkildsen i IBM Norge.