IBM: - Kom til oss, det er gratis

IBM: - Kom til oss, det er gratis

IBM vil lokke Sun Solaris-brukere over på Linux med gratis verktøy, samme dag som Sun setter prislapp 0,- på sin programvare.

IBM tilbyr fra i dag et gratis verktøy for at kundene kan migrere fra Sun Solaris til Linux. Det vil gi Sun-brukere økt frihet når det gjelder valg operativsystem og redusere kostnadene ved migrering, mener IBM.

Bytte av operativsystem og overføring av applikasjoner kan foretas av brukerne selv, eller utføres av IBM eller en IBM-forretningspartner.

Det nye tilbudet kommer i tillegg til andre migreringshjelpemidler som IBM Migration Factory og Chiphopper. Skulle man være intreressert i dette, er det nærliggende å bruke verktøyet til å flytte fra Solaris C/C++ programvare til Linux på INMs Power-arkitektur, eventuelt x86 eller stormaskin.

Frister tungt

- Vi har hatt enorm framgang siden vi lanserte vårt program for migrering fra Solaris til Linux sammen med Red Hat i mai. Vi har derfor besluttet å utvide dette med gratis verktøy for våre partnere og forhandlere, slik at de kan hjelpe oss med å utnytte den økende interessen blant kunder for å flytte plattform, sier direktør IBMs Lnux-direktør Scott Handy.

Han er ikke snau i løftene til kunder som lar seg friste:

- Gjennom fordelen ved å ta i bruk verdens raskest voksende operativsystem, kan våre partnere, leverandører og kunder nå få helt nye muligheter for omsetningsvekst.

Hardt angrepet

Suns Solaris har lenge vært et yndet mål for Linux-backere, og mange har ment at Sun ikke har vært overbevisende i sin noe nølende omfavnelse av Linux. Ikke så rart kanskje, siden særlig den rimeligere delen av Solaris-markedet har blitt påført alvorlige slag fra konkurrentene i Linux-leiren.

Med Linux for eksempelvis Opteron-servere, møter også den tyngre delen av Solaris-markedet skjerpet konkurranse. Suns motangrep har, før dagens massive gratis-kampanje, vært å frigjøre kildekoden til Solaris. I tillegg har Sun lansert en Solaris-versjon på Intels X86-arkitektur.

Du kan lese mer om IBMs "Solaris-til-Linux"-verktøy her.