IBM med tekno-podcast

IBM blir trendy og lanserer en podcast-tjeneste der det skal snakkes om fremtidens teknologi.

Kun noen måneder etter IBM startet sin første offisiell blogg slenger de seg nå på enda en teknologisk trend; «Podcasting». Fredag startet IBM den første av en serie sendinger der forskere vil dele sine fremtidsvisjoner innenfor en rekke teknologiske områder.

 

IBM håper deres tekno-sendinger skal bidra til at investorer vil se lengre enn finansielle tall, og bedre kan forstå selskapets forskning og ekspertise på teknologi. Ifølge IBMs talsmann John Bukovinsky, er Podcasting et ekstremt anvendelig format som i denne forbindelse er et langt mer egnet medium enn A4-dokumenter.

 

Fremtidens biler

 

«Podcasting» er siste tilskudd på det digitale medietreet. Navnet spiller på ordene «ipod» og «broadcasting» ettersom konseptet i utgangspunktet kun fungerte på en Apple Ipod.

 

I praksis er det snakk om komprimerte lydfiler som distribueres via en RSS-leser, slik at «sendinger» man abonnerer på automatisk lastes ned av programmer som Apple iTunes eller open source-varianten iPodder. Brukerne kan deretter lytte til programmene på en MP3-spiller eller PC.

 

IBM har allerede eksperimentert med formatet en stund for å spre informasjon internt. Deres første offisielle «Podcast» har tittelen «IBM and the Future of Driving» som vil omhandle hvordan biler i fremtiden vil bli bygget, kjørt og vedlikeholdt. Blant annet vil man her kunne lære om IBMs forskning på stemmegjenkjenningsteknologi og telematikk. 

 

Ikke fast skjema

 

IBM sier de ikke vil sende etter noe fast skjema, men forventer å slippe 10 eller flere programmer i løpet året. Blant områdene som skal dekkes er fremtidens handletjenester, helsetjenester, banktjenester og fremtidens hjem.

 

Du kan abonnere på IBM tekno-podcast ved å besøke denne siden