IBM: Microsoft lyver om Notes

Det er Microsoft som står bak ryktene om en snarlig nedleggelse av Notes, hevder IBM.

- Lotus Notes har 40.000 aktive kunder i hele verden og tanken om at Notes er død er selv en død tanke, sier en av IBMs direktører, Ken Bisconti.

 

Han legger til at neste versjon av Notes, med kodenavn Hannover, vil bli lansert neste år.

 

- Dette vil også bli den mest dramatiske lanseringen av en Notes-versjon noensinne, sier han til Computerworld New Zealand.

 

Notes Hannover får et flunkende nytt grensesnitt, med forbedringer både i kjernen, e-post, kalenderen og kontaktlisten, forteller Bisconti. Den skal også støtte applikasjoner utenfor den tradisjonelle programmeringsmodellen til Notes, for eksempel Java- og Eclipse-applikasjoner.

 

Dette betyr at du skal kunne koble direkte til en SAP-, Siebel- eller .Net-applikasjon fra innsiden av Notes-miljøet, ifølge Bisconti.

 

Microsoft bak ryktene

 

Han fyrer av en bredside mot Microsoft som han mener står bak ryktene om at Notes er på vei ut.

 

- For å være helt ærlig, de ryktene ble startet av Microsoft. Deres taktikk er å overbevise kundene om at det ikke blir investert i Notes. De har drevet med dette i et par år nå, og de ser rimelig teite ut fordi de har uttalt at Notes 7 blir den siste Notes. Jeg så nylig at Steve Ballmer skal ha sagt at selv ikke Hannover vil bli levert.

 

Notes kal ha solgt 125 millioner lisenser så langt, mens Notes 7 skal ha blitt lastet ned av 70.000 kunder.