IBM mister milliardkontrakt

IBM mister milliardkontrakt

IBM har mistet en av sine høyest profilerte outsourcings-avtaler da JPMorgan Chase & Co ga beskjed om at de vil ta it-avdelingen tilbake.
Ifølge IDGs egen nyhetstjeneste medførte JPMorgan sin fusjon med Bank One i juli at selskapet revurderte sin it-strategi. Det nye selskapet har betydelig større kapaistet til å administrere sin egen teknologi-infrastruktur, og bestemte seg derfor for å ta tilbake it-staben internt.

JPMorgan og IBM vil bygge ned den eksisterende kontrakten i år, og i januar 2005 skal 4.000 ansatte som er overført til IBM, ta fatt på returen til JPMorgan. Den opprinnelige avtalen ble tegnet i 2002 og hadde en varighet på syv år.

Den originale kontrakten gikk ut på at IBM skulle ta over viktige it-funksjoner for JPMorgan, inklusive styring av selskapets datasentre, help desk, datanettverk etc.

IBM talsmann James Sciales sier at IBM fortsatt vil levere maskinvare, programvare og tjenester til flere JPMorgan-enheter.

Han legger til at IBM ikke forventer at den kansellerte kontrakten kommer til å påvirke antall ansatte i selskapet. For IBM planlegger å ansatte 18.000 personer i år, noe som får Store Blå opp på samme antall hoder som de var i 1991.