IBM overrasker positivt

IBM overrasker positivt

Aksjekursen til IBM steg da selskapet la fram bedre tall enn forventet for andre kvartal.

Driftsinntektene endte 22,3 milliarder dollar (23,1), mot en forventning på 21,9 milliarder dollar. Bruttomarginen var på 39,4 prosent, mot 36,4 i forrige kvartal.

IBM fikk et resultat før engangsposter fra videreført drift på 1,12 dollar per aksje i andre kvartal, mot 1,01 dollar samme periode året før.

Tallene inkluderer restruktureringskostnader på 1,7 milliarder dollar og en gevinst på 1,1 milliarder dollar fra salget av pc-virksomheten. I tillegg ble selskapet tilført 775 millioner dollar i et forlik med Microsoft.

- Etter en sterk start hadde vi vanskeligheter med å sluttføre transaksjoner de siste ukene av kvartalet, særlig i land med svak økonomisk utvikling (..), sa konsernsjef Samuel J. Palmisano i IBM i en kommentar ifølge TDN Finans.

IBM vil redusere antall ansatte med 14.500 personer, altså flere enn de 13.000 selskapet har snakket om tidligere. 70 prosent av dette vil bli gjort i Europa, noe som for en stor del er gjennomført. Selskapet opplyste også at det vil flytte en del av sine operasjoner til Kina, India og Brasil.

Ifølge finansdirektøren var etterspørselen etter programvare sterk i Asia og Amerika, mens etterspørselen i Europa ligger litt etter andre regioner.

Kvartalsrapporten ble offentliggjort etter børsslutt i USA mandag. I ordinær handel sluttet aksjen ned 0,7 prosent til 81,81 dollar, men steg 4,1 prosent til 85,17 dollar i etterbørshandelen, skriver TDN Finans.