IBM-partnere slår seg sammen

IBM-partnere slår seg sammen

De to selskapene A-Vision og Abadon fusjonerer for å styrke sin posisjon blant IBM/Lotus-kunder.

A-vision og Abadon har inngått en avtale om å fusjonere selskapene.

Avtalen er et resultat av de bedriftene ønsker ytterligere utvikling og vekst. Det nye selskapet vil etter fusjonen være en av Norges ledende leverandører av Domino- og Notes-relaterte applikasjoner med over 160 aktive kunder, blant dem Rema 1000, Jordan og Ernst&Young.

- Vi leverer prosessorienterte applikasjoner som CRM, personal og kvalitetssikring på toppen av Domino, sier Erik Bakken.

En av gevinstene ved fusjonen vil være mer utstrakt kode-gjenbruk, forteller Bakken til Computerworld.no.

Flere tjenester

Det nye selskapet får en bredere og mer omfattende produkt- og tjenesteportefølje samtidig som man også blir mer smidig og har muligheten for å påta seg større og mer omfattende oppdrag, skriver selskapene i en felles pressemelding.

A-vision får hovedkontor i Abadons tidligere lokaler i Skippergata 14 i Oslo. Selskapet vil etter fusjonen ha 16 medarbeidere.

Erik Bakken, nåværende daglig leder i A-VISION vil fortsette som daglig leder etter fusjonen. Frode Frisvoll, nåværende daglig leder i Abadon vil etter fusjonen være ansvarlig for selskapets produktavdeling.

Lang bakgrunn

Mens A-Vision har bakgrunn i det opprinnelig danske IT Factory på slutten av 1990-tallet, springer Abadon ut av Symfoni, også dette et firma med lang historie.

- Produktene og tjenestene i det nye selskapet forener lang erfaring og innovasjon på en for oss optimal måte, sier Erik Bakken.

- Får dere mange overlappende produkter?

- Noe blir det, men ikke så mye. Vi gjør dette for å nå en kritisk masse og realisere målet om tosifret årlig vekst, sier Bakken.

- A-Visions lange og solide erfaring i kombinasjon med vår innovasjonstakt av nye produkter og løsninger er en god plattform for videre utvikling, sier Frode Frisvoll.

Håper på 20 mill.

A-Vision vil fortsatt basere sin virksomhet på produkter fra IT Factory og IBM. I tillegg vil de tilby løsninger knyttet til interne prosesser i selskaper som har valgt Notes/Domino som gruppevare.

Preforma 2005 hadde det nye selskapet en omsetning på 16 millioner og et driftsresultat på knapt en million kroner. I år forventer selskapet en totalomsetning på om lag 20 millioner kroner.

Les også:
Nirvana for Lotus-menigheten
Derfor trenger du Lotus Notes