IBM slo alle forventninger

IBM slo alle forventninger

Tjente 5,8 milliarder dollar i fjerde kvartal.

I fjerde kvartal i fjor økte overskuddet til IBM med seks prosent, sammenlignet med samme periode året før, og landet på 5,8 milliarder dollar. Dette resultatet slo analytikerprognosen fra Bloomberg. Omsetningen sank med 1 prosent, til 29,3 milliarder dollar. Det skriver Computer Sweden.

For hele 2012, rapporterer IBM om en omsetning på 104,5 milliarder dollar, en nedgang sammenlignet med de 106,9 milliarder dollar de omsatte i 2011. Gevinsten på årsbasis økte med 5 prosent, til 16,6 milliarder dollar.

IBMs administrerende direktør, Ginni Rometty, sier at det positive resultatet er på grunn av selskapets flere vekstinitiativ, skyen og flere globale fremvoksende markeder.

Omsetningen fra skyen øker med 80 prosent på årsbasis, samtidig som fremvoksende markeder som India og Kina, vokser 4 prosent.

Maskinvaren med divisjonen Systems and Technology, stod for den største nedgangen på årsbasis med 7 prosent og 17,7 milliarder dollar i omsetning. Det er også store forskjeller mellom de ulike produktene.