IBM vil sikre pda-er og mobiltelefoner

IBM vil sikre pda-er og mobiltelefoner

Secure Blue fra IBM skal gjøre pda-er og mobiltelefoner sikrere mot innbrudd og kodesabotasje.

Den nye teknologien skal gjøre det mulig å kryptere data på selve kjerne-prosessorene som driver enhetene.

Secureblue hardkoder krypteringen på en seksjon av den sentrale prosessoren. Hensikten er å tilby en maskinvareløsning som er raskere og mer effektiv enn eksisterende sikkerhetsprogramvare. IBM satser også på å lisensiere teknologien til andre brikkeprodusenter.

- Mer enn halvaparten av en bedrifts data befinner seg utenfor serverne. De er overalt, på mobilen, pda-en eller din bærbare, sier Charles Palmer, sikkerhetsdirektør i IBM Research, til Financial Times.

- Slike enheter er svært utsatt, men vil ikke røpe noen hemmeligheter hvis de er utstyrt med Secure Blue, sier Palmer.

Rett på brikken

Ved å montere sikkerhetselementer direkte i minnebrikken når den produseres, i stedet for å overlate sikkerheten til en eventuell programvare som installeres i etterkant, legger "Secure Blue" grunnlaget for at enheten skal være like sikker som det beskyttede nettverket den kobles til.

Teknologien er utviklet av IBM Research og ingeniører som samarbeider direkte med kundene for å utvikle og tilpasse halvledere etter kundens spesifikasjoner, som så blir implementert i både mikroprosessor og SoC (system on a chip).

Dette gjør at ikke to sikkerhetsimplementeringer blir like. Siden hver kundeutforming er unik, blir det praktisk talt umulig for potensielle hackere å knekke sikkerheten og bryte seg inn på nettverket, hevder IBM i en pressemelding.

Selskapet håper Secure Blue kan bli en ny standard for sikring av data. Ifølge IBM er det utbredt sikkerhetsrisiko i mange bransjer, som offentlige myndigheter, forsvar, helsesektoren, bank- og finanssektoren, forbrukerelektronikkbransjen, digital- og spillbransjen.

Intel og AMD

Intel har jobbet med å innarbeide sikkerhet i sine brikker med en teknologi kalt LaGrande, mens AMD har et lignende prosjekt gående, kalt Presidio.

- Vi venter vel en form for respons på dette fra disse to, siden de ikke ikke har innfridd kravene fra store bedrifter om bedre sikrede plattformer. Dette kan derfor bil en vekker for AMD og Intel - Secure Blue er et teknologisk gjennombrudd når det gjelder å få til sikkerhet i dette størrelsesformatat, sier Richard Doherty, analytiker i Envisioneering, til Financial Times.