IBM vokser mest på maskinvare

IBM vokser mest på maskinvare

IBM økte omsetningen med ni prosent i tredje kvartal. Selskapet økte også inntjeningen til tross for en ekstrapost på 320 millioner dollar i forbindelse med en intern pensjonstvist.
Omsetningen fra IBM Global Financing falt med 11 prosent i forhold til tredje kvartal 2003, men alle de andre forretningsdivisjonene kunne vise til omsetningsvekst. Totalomsetningen til IBM havnet på 23,4 milliarder dollar.

Nettoinntekten havnet på 1,8 milliarder dollar - en økning på en prosent.

IBMs maskinvaredivisjon kunne vise til den beste veksten, med sine 12 prosent og totalt 7,5 milliarder dollar. Global Services er fortsatt den mest lukrative enheten med en omsetning på 11,4 milliarder dollar.

Server-systemer basert på prosessorer med x86-prosessorer, som for eksempel Intels Xeon, var den raskest voksende produktlinjen i IBMs maskinvaredivisjon. Omsetningen økte med 26 prosent. Veksten er delvis drevet av et sterkt salgt av bladservere, som økte med 140 prosent i kvartalet.

Global Services-divisjonen fikk et hardt slag i september da JPMorgan Chase & Co sa opp en kontrakt som var tegnet for syv år. Banken sa opp outsourcingsavtalen, verdt fem milliarder dollar, etter kun to år.

IBM svarte mandag med å fortelle at selskapet hadde tegnet kontrakter verdt 10 milliarder dollar i kvartalet, og nå har en backlog på 110 milliarder dollar i fremtidige tjenesteinntekter. Det er en liten nedgang i forhold til de 118 milliardene selskapet tidligere har operert med.