IBM i Malmø skal fylles med studenter

VIRKSOMHETEN: Johan Forssander blir visedirektør for IBMs nye datterselskap. Ifølge han vil virksomheten basere seg på skytjenester, mobilitet, dataanalyse, sosiale medier og sikkerhet. (Skjermdump: Computer Sweden)

IBM i Malmø skal fylles med studenter

IBMs nye datterselskap legges til Malmø grunnet et stort mangfold og nærhet til univeriteter og høgskoler. 

IBM vil etablere et nytt datterselskap i Sverige, for å gi kunder i Norden bedre støtte og mer support. Utviklingsselskapet vil ligge i Malmø og tilby rundt 300 nye it-tjenester.

Computer Sweden har pratet med Johan Forssander som vil bli visedirektør for IBMs nye datterselskapet som går under navnet Client Innovation Center.

Ifølge Forssander vil virksomheten basere seg på skytjenester, mobilitet, dataanalyse, sosiale medier og sikkerhet.

–Vi kommer til å jobbe med tjenester, og da tenker vi innen alle områdene for å hjelpe våre nordiske kunder med å ta riktige beslutninger, sier Forssander til Computer Sweden.

Nyutdannede

Han forteller at de har valgt å legge det nye senteret i Malmø grunnet det store mangfoldet i regionen. 

– Vi har et stort antall kunder her, og dessuten finnes det en nærhet til flere universiteter og høgskoler i Øresund-regionen. Der regner jeg København, men også høgskoler i områder i nærheten som for eksempel Karlskrona, Kristianstad, Vaxjö med flere, sier han.

Han sier videre at de håper på å rekruttere opp i mot 300 nye ansatte til det nye senteret. Og det vil stort sett dreie seg om den yngre garde.  

– Det store majoriteten vil være nyeksaminerte fra høgskoler og universitet, og vi tilbyr også mye utdanning selv. Vi skal ansette erfarne konsulenter også, men fokuset vil ligge på nyutdannede, forteller han.

IBM