Ibsen på nett

Ibsen på nett

Teknologi og interaktivitet inngår som en viktig del av Ibsenåret 2006.

Designbyrået Soulpolice og reklamebyrået Harpun har på oppdrag fra Oslo Kommune jobbet intenst de siste seks månedene for å få ferdig nettsiden opplevibsen.no.

 

Nettsiden er en viktig del av den offisielle åpningen av Ibensåret i Oslo.

 

På denne siden kan brukerne kan navigere seg gjennom et Ibsen-univers som er bygget fritt etter storyboard og i nært samarbeid med regissør Reinert Mithassel.

 

Enormt omfang

 

Ibsen og hans verk presenteres i et interaktivt miljø, med bruk av animasjon, 3D, effekter og video. Flere kjente skuespillere medvirker, som Bjørn Sundkvist, Anneke von der Lippe, Morten Faldås og Sverre Anker Ousdal.

 

Soulpolice fremhever at omfanget av nettsiden er enorm og at det ikke finnes noen lignende ikke-kommersielle løsninger verken i Norge eller internasjonalt per i dag. Hele presentasjonen tar ca. en time og inneholder 40 scener.

 

Bilder fra nåtid og Ibsens tid ble koblet. Elementer er satt sammen på nytt, animasjon, effekter og 3D skaper en visuell magisk stemning. På teateret går teppet ned, her erstatter den ene kulissen den andre gradvis ettersom brukeren surfer seg gjennom Ibsens verden.

 

Dagsaktuell

 

Resultatet blir en enorm kollage av fotorealisme og fantasi. Målet med er å skape interesse rundt Ibsen ved blant annet å trekke dialoger fra stykkene inn i dagsaktuelle situasjoner som viser at Ibsen er like aktuell i dag som da stykkene ble skrevet.

 

Vi følger Ibsen på hans daglige spasertur fra Arbins gate til Grand Café i et interaktivt univers der samtid og fortid blandes, og Ibsen og hans ideer levendegjøres. Bildeserien krydres med utdrag fra Ibsens verk, blant annet presentert av skuespillerne.

 

Ellers hører vi utdrag fra Radioteatrets Ibsen-stykker, som Villanden, Gjengangere og Cartilina.

 

Det hele kan beskues på opplevibsen.no