Idium hjelper uvanlig flyselskap

Idium hjelper uvanlig flyselskap

Ved hjelp av Idium har flyselskapet MAF Norge fått hjelp til å mobilisere i sosiale medier for bistandshjelp.

Flyselskapet MAF Norge lanserer app, oppgraderer Facebook-side, twitrer og blogger for å mobilisere giver-Norge i julestria.

MAF sikrer effektiv transport for kunder som Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, FNs matvareprogram, Unicef og 1.500 andre organisasjoner. De ønsker hjelp til flybensin for å sikre sin bistandsflygning i utviklingsland.

- Veldedige organisasjoner ligger langt etter med å ta i bruk sosiale medier. Potensialet for å mobilisere yngre givergrupper er stort ved å kommunisere godt digitalt, sier daglig leder Martin Aarflot i MAF Norge.

Fyll bensin selv

Selskapet valgte Idium fordi de kjapt satte seg inn selskapets behov og hadde god forståelse for hvilke kanaler de kunne benytte for å mobilisere flere givere.

- MAF utfordret oss på å tenke innovativt i forhold til hvordan sosiale medier kan bidra til å øke givergleden blant nordmenn. På kort tid og med lave budsjetter utviklet vi blant annet en morsom app hvor giverne digitalt kan fylle flybensin og fly til ventende oppdrag. Giverne får på den måten et tett forhold til hva pengene faktisk bruker til, i tillegg til at de føler nærhet til både prosess og resultat av pengene som gis, sier markedssjef Tor Magnus Kolflaath i Idium.

Følg MAF på oppdrag

MAF er en global aktør innen bistandsflygning med sine 35 fly. Organisasjonen så dagens lys i 1946 og har siden den gang arbeidet med bistand og misjonering i kriserammede og fattige områder. Hvert tredje minutt flyr MAF leger, helsepersonell og nødhjelp til mennesker i nød.

- På bloggen kan giverne følge oss på ulike oppdrag. Bloggen oppdateres jevnlig med personlige dagboknotater fra flyvere. På Facebook kan alle som liker oss følge med på de ulike aktivitetene, sier Aarflot i pressemeldingen.