IFS bekymrer seg ikke

Konserndirektør Michael Hallén i IFS stoler på partnerskap i den lokale krigen om erp-kundene.

Publisert Sist oppdatert

Oracled oppkjøp av crm-leverandøren bekymrer ikke konserndirektør Michael Hallén i IFS. Tvert imot mener han at det kan være en fordel at det blir mindre trangt i markedet.

- For vår del er krigen mellom erp-leverandørene ganske annerledes i USA, hvor Oracle og SAP er de største aktørene, enn i Norden hvor vi er blant de største. I USA konsentrerer vi oss først og fremst om segmenter som ikke blir påvirket av denne typen fight. Slike oppkjøp viser imidlertid hvor viktig det er å spesialisere seg, sier Hallén.

Han tror heller ikke at IFS kommer til å bli kjøpt opp med det første. Selskapet har en eierskapsstruktur som gjør et oppkjøp umulig uten at det er full enighet mellom eierne.

- Hva med IFS, muligheter til å kjøpe opp mindre aktører?

- I første rekke er det viktigst å få etablert et lønnsomt IFS. Men man kan ikke utelukke noe på lang sikt.. Det kommer i det store og det hele an på hvilke områder vi må bli bedre på, poengterer han.

På rett kjøl igjen

Mens SAP og andre leverandører sikter seg inn mot små og mellomstore bedrifter går IFS motsatt vei. Under ledelse av konserndirektør Michael Hallén har det svenske programvareselskapet fokusert på en sterkere partnersatsning innen utvalgte strategiske bransjer og indirekte salgskanaler mot store kunder.

IFS leverer i dag komponentbaserte forretningsløsninger til store aktører - som det norske og britiske forsvar, NSB, Jotun og Hafslund - og er et av Nordens største programvareselskaper.

Michael Hallén overtok styrespakene i 2003 og har ved hjelp av omfattende effektiviseringsanalyser og en ny forretningsmodell fått selskapet på rett kjøl etter flere år med sviktende omsetning.

Omfattende samarbeid

Hallén sier til Computerworld at IFS vil kjempe hardt for markedsandelene i erp-markedet. En viktig nøkkel for å oppnå dette er å bygge et partnernettverk som inkluderer kunnskapsrike og teknologisk dyktige aktører. Så langt er tungvektere som Oracle, IBM, Accenture og HP blant IFS sine viktigste samarbeidspartnere.

Hallén understreker spesielt viktigheten med partnere som innehar spesialkompetanse på spesifikke områder. Et godt eksempel er samarbeidet med teknologigiganten NEC Corporation, som blant annet har en stor tilstedeværelse i det japanske markedet. Som en ny aktør i Japan, vil et samarbeid med NEC gi IFS innpass i et marked som tidligere har vært vanskelig tilgjengelig.