Ignis med nytt samarbeid

Ignis med nytt samarbeid

Samarbeidet mellom Ignis ASA og NeoPhotonics Corporation skal åpne for nye muligheter innen tele- og datakommunikasjon.

Ignis ASA melder å ha inngått en strategisk allianse med NeoPhotonics Corporation for kvalifisering og leveranser av nåværende og fremtidige Ignis-produkter. Avtalen omfatter hele Ignis sin produktportefølje, inkludert PLC chips, tunbare lasere, optiske splittere og AWGer (Arrayed Waveguide Gratings).

- Kan åpne store områder

- Vi tror denne avtalen vil bidra vesentlig til at vi skal oppnå våre målsetninger og bidra til å sikre oss tilgang til nye og potensielt store områder innen telekom- og datacom markedene. Disse markedene har høy vekst på grunn av den økende mengden av båndbreddeintensivt innhold i nettverkene, sier Thomas Ramm, CEO i Ignis ASA, i en presseuttalelse.

Den nye avtalen trer i kraft fra dags dato.

NeoPhotonics er produsent av PIC- (photonic integrated circuit) baserte moduler samt sub-systemer for telekommunikasjonsnettverk. Selskapet har om lag 2700 ansatte og har sitt hovedsete i Silicon Valley, California, USA.

Ignis ASA består av tre datterselskaper og inkluderer 71,8 prosent eierskap i Ignis Fira i Korea, det heleide selskapet Ignis Photonyx i Danmark og Ignis Syntune i Sverige. Ignis er produsent av optiske splittere, multiplexere og markedsledende tunbare lasere for applikasjoner som strekker seg fra fiberoptisk kommunikasjon til sensorsystemer.

Tapte penger i 2009

2009-tallene viste at Ignis omsatte for 181,4 millioner kroner, mer enn en dobling fra året før. Selskapet tapte likevel penger på driften med sitt driftsunderskudd på 37,15 millioner kroner. Årsresultatet havnet på negative 47 millioner kroner, ned fra et overskudd på snaue 40 millioner kroner ett år tidligere. Ignis ASA har hovedkvarter i Oslo og er notert på Oslo Børs.