Ikea liker ikke sofahandlere

Ikea liker ikke sofahandlere

Skal du sitte i sofaen og handle hos Ikea over internett må du reise til Sverige, eller sende varenummeret på varene du vil ha på e-post. Ikea lover nå bot og bedring.
Ikea har et konsept de kaller "Ikea rett hjem". Og i Sverige betyr dette at du kan handle direkte fra Ikeas nettsider. I Norge derimot, må mann først finne produktene, notere ned varenummeret og så sende en e-post. Ikea har ingen e-handelsløsning i Norge.

-- Vi har ikke en fullverdig e-handelsløsning i dag. Men vi jobber med dette nå, sier Kaja Brenna som er informasjonskonsulent i Ikea Norge.

Brenna sier at kunder av Ikea Norge selvfølgelig skal ha muligheter til å handle på nettet i likhet med kundene i Danmark, Sverige og Tyskland. -- Norge er et langstrakt land og vi har bare 5 varehus og vi trenger å komme ut bredere, sier hun videre.

Informasjonskonsulenten sier videre at utfordringen er logistikk og fraktprisene.

-- Det er dyrt å frakta varer i Norge, og dette har vært en hindring for oss. Men vi regner med en løsning som ikke blir for dyr for kunden. Totalprisen er viktig og må ikke gå på tvers lavprisstrategien til Ikea. Dessuten har vi brukt litt tid for å lære litt av løsningene i Sverige, sier Kaja Brenna.

Kaja Brenna sier at en e-handelsløsning snart vil være på plass, men kan ikke gi noen nøyaktig dato.

-- Vi lover at det snart kommer, mer presis kan jeg dessverre ikke være, avslutter Brenna.