Ikke akkurat hjemmekino

Ikke akkurat hjemmekino

Nec har lansert det de hevder er verdens største digitale kinoprojektor. Et produkt for massene!

NC2500S skal være verdens største digitale 2K D-Cinema-projektor. Den er også den letteste i sin klasse, samtidig som kontrastforholdet er hele 2000:1. Projektoren kan brukes til lerreter med en bredde på opp til 25 meter. Det er med god margin mer enn for eksempel lerretet på Colosseum kino i Oslo.

I sitt marked er denne prosjektoren den letteste i markedet. Den veier bare 120 kilo!

NC2500S er ifølge Nec den eneste digitale kinoprojektoren med minne i linsen. Ved å forhåndsinnstille linsens posisjon, zoom og fokus er det mulig å vise forskjellig type innhold med varierende bildeforhold uten å måtte endre alle innstillinger hver gang.

Lysstyrke-minne

NC2500S er også den eneste projektoren som har et minne for lampens lysstyrke. Det gjør det mulig å beholde konstant lysstyrke uansett bildeforhold. Til projektoren kan man bruke standardlamper som også brukes i tradisjonelle filmprojektorer. Lampen skiftes fra lett baksiden, også i trange rom.

NC2500S er konstruert for å takle de aller største kinosalene. Med en vekt på kun 120 kg er projektoren lettest på markedet, og den har et kontrastforhold på 2000:1. Med sitt berøringspanel (ekstrautstyr) er projektoren den eneste D-Cinema-projektoren på markedet med en innebygd multimedia-switcher som har en Realta-prosessor med HQV-teknologi fra Teranex, skriver Panasonic i sin pressemelding.

Alle NECs D- Cinema -projektorer følger DCIs Digital Cinema System-spesifikasjon for kontrastforhold, fargerenhet og ensartethet. NEC er en av tre produsenter i verden som har rett til å produsere og bruke denne teknologien i sine projektorer.