- Ikke bruk Google Desktop Search

Kopier fra dine lokale dokumenter kan havne på Googles servere, advarer organisasjonen for personvern, EFF.

Electronic Frontier Foundation (EFF) er bekymret for Googles Desktop Search-programvare. Ifølge organisasjonen kan Word-filer, pdf-er og andre tekstfiler havne på serverne til Google når du bruker Desktop Search.

 

Desktop Search er en funksjon som gir Google mulighet å lete etter dokumenter på harddisken din. Google blander resultatet av online-søket med dokumentene som finnes på pc-en. Dermed har Google direkte tilgang til pc-en din og kan på serverne sine få oversikt på hva du har liggende.

 

Om dette ikke er nok er det ifølge EFF mulig at de amerikanske myndighetene kan kreve at Google utleverer informasjonen til dem uten at brukeren kan gjøre noe med det. I teorien kan innholdet på pc-en din være fritt tilgjenglig for amerikanske myndigheter.

 

Anbefalingen til EFF er derfor entydig og klar:

 

- Ikke bruk Googles Desktop Search.

 

Bør endres

 

Ifølge en EFF-jurist har loven i Norge eller andre europeiske land ikke mye å si i slike tilfeller.

 

- Med en gang disse filene ligger på amerikanske servere gjelder de amerikanske lovene, og har vi i Europa har ingenting å si over dem lenger, sier Kevin Bankston til IDGs nyhetstjenester.

 

Google burde, ifølge Bankston, bruke mer tid og ressurser for å sikre programvaren for dette, ved å lagre informasjon kryptert, slik at bare brukeren kan lese dem.

 

- Google har de beste teknologer i verden, som ikke skulle ha noen problemer med å lage en løsning, hvis selskapet bare hadde prioritert dette, sier Bankston.