Ikke helt A4

Ikke helt A4

DND: Innimellom dukker det opp noen som er litt annerledes.

Av Siri Rooseboom de Vries, Dataforeningen

Det er givende og interessant å treffe ulike mennesker, og vi har hele spekteret i Dataforeningen. Da Jakob Løvstad fra e-vita holdt sitt foredrag om lederskap i fremtiden på Software2012 i februar, fikk noen av oss oppleve et friskt pust på morgenkvisten. Hvilke utfordringer som kommer og hva vi kan forvente.

Jakob har erfaring med å utvikle ledere, og havnet etterhvert hos evita. Her får han brukt både sin erfaring som NLP Coach og utdannelsen fra NTNU innen software og kvantitativ modellering. Det var i studietiden på NTNU han drev sitt eget MMA-senter og ble profesjonell MMA-fighter. Skulle du være en av de som ikke vet hva MMA er, er det sporten hvor de sloss i et bur, hvor slag og kast ned mot gulvet er en vanlig greie. Jakob har drevet med kampsport i 21 år og er en av de få norske profesjonelle MMA-fightere vi har hatt. Ikke en helt vanlig sivilingeniør med andre ord¿

Men Jakob har gjort andre ting også han. Under studietiden utga han boken «Alfa», om hvordan du best kan sjekke damer. Den ble en stor suksess, med dertil kurs og coaching av unge håpefulle menn. Etter hvert skulle han også gi ut boken «Going Mental» - en bok om hvordan du kan oppnå suksess og nå dine mål, på jobb eller i sport. Forordet i denne boken er av John Grinder, en av NLP’S grunnleggere, og Jakob er stadig opptatt av coaching-relaterte temaer og skriver ukentlig på sin egen blogg «Jakobs Dagbok».

Kenneth Lyford, som er styremedlem i Dataforeningen Østlandet, og konsulentsjef i e-vita, forteller at det var nettopp disse tingene som fikk Jakob til å skille seg ut.

– Vi var på jakt etter friskt blod og skulle satse på vårt nye konsept «Saksbehandling 2.0». Hvordan jobbe smartere sammen. Her har vi fokus på hvordan vi skal ta vare på den kollektive kunnskapen i bedrifter og trengte noe mer enn vanlige rådgivere, gjerne noen som hadde erfaring med coaching og prosessformidling. Jakob virket både spennende og innovativ, forteller Kenneth.

Jakob selv trives veldig bra i e-vita.

– Det er bra her på e-vita, med flinke mennesker og kort vei mellom forankring og beslutning, forteller Jakob. Jeg trives med å gå inn og finne bedre måter å jobbe på. Jeg er jo en fyr som er uredd, og innimellom kan det bli ubehagelig å være den som forteller hvordan og hva vi gjør fremover. Mange har en tendens til å tviholde på prosesser selv om de ikke fungerer, og vi i går inn og gjennomfører forbedringer i prosessflyten. Det har til tider gått hardt for seg, men jeg er jo en gammel fighter og vant til å få bank, smiler Jakob og fortsetter:

– Det er umulig å fortsette med gamle control-and- command-funksjoner skal du bli en leder i fremtiden. Du må ikke bare ha lyst til å lede, du må være oppdatert, bruke digitale midler og du må la de ansatte få frihet til å bruke verktøy som er en daglig del av vårt liv. Vår generasjon krever fri bruk av sosiale medier. Vi må ha det, vi må være der, og det bare er sånn. Vi trener og logger alt på Fitocracy for å få rewards, vi elsker å dele og se hva andre liker via 4chan og Pinterest og vi forteller vennene våre hvor vi er via Foursquare. Alt av instruksjoner og opplæring som kan gå under gamification, sluker vi rått og vi er online både før og etter «normal» arbeidstid.

Jobben er en del av livet til Jakob, og pc en del av sofakosen på kveldstid.

– Slik har det bare blitt, og utviklingen lar seg ikke stoppe. Alt er åpent og alle vet om alle, personer og firmaer. Skremmende tanke? Hva vet man om firmaets omtale på nettsider? Hva blir sagt om de som jobber der? En Corporate policy funker ikke hvis ikke folkene bak har det i margen og lar det skinne igjennom, avslutter Jakob.

Neste generasjons ledelse henger nøye sammen med teknologi og sosiale medier, og vi må nok belage oss på smartere sosiale måter å jobbe på, skal vi tro Jakob. Skulle dette bli for kjedelig kan vi alltids lese Jakobs neste bok. Denne gangen innfor cyber punk-sjangeren: «Digital smoke, virtual mirrors».

Hvis du er ute etter mer mangfold og flere interessante personer kan du ta en titt på faggruppene våre i Dataforeningen.