Ikke la pc-en ødelegge ferien din

Ikke la pc-en ødelegge ferien din

En pc med på ferien kan være en god ide. - Men det er viktig å holde kontrollen over teknologi, Knut Morten Aasrud, toppsjef i Microsoft Norge.

Aasrud har selv ikke slått av mobilen ennå på første feriedagen når Computerworld.no ringer ham. Mobiltelefoner og bærbare pc-er gir oss mulighet til å følge med jobben hele tiden. Det kan gi fordeler, men innebærer også en del farer. Derfor gir Aasrud sine ansatte i Microsoft et sett med kjøreregler over hvordan teknologi skal brukes fornuftig.

Det er en realitet at skillet mellom jobb og fritid er i ferd med å viskes ut, mener Aasrud. Profesjonelle brukere med ansvarsområder vil oppleve behovet for å følge med og kunne gripe inn når det er nødvendig. Ferieidyllen kan raskt avbrytes av at en i familien må tilbake til kontoret for å ta seg av hastearbeid.

Med bærbar pc og mobilteknologi kan slike avbrudd forhindres. Arbeid kan raskt gjøres unna der du er på ferie.

- Vi vet at en god del av våre ansatte tar med bærbart utstyr når de drar på ferie. Det er fint, men vi ønsker at de får mest mulig ut av ferien sin. Vi vil beskytte dem mot å gå i en felle der de ikke får koblet av helt, og håper de har et bevist forhold til bruk av teknologi. Derfor har vi laget kjøreregler for bruk av pc og mobil på tur, sier Aasrud til Computerworld.no

Han ønsker at Microsofts medarbeidere benytter ferien til å koble av, samle energi og slappe av sammen med gode venner og familie.

- Da blir man også en bedre medarbeider når man kommer tilbake på jobb, sier Aasrud.

Sikkerhetsfare

Å ta med pc på tur kan medføre sikkerhetsrisikoer når informasjon lagret på pc-en kommer på avveie. Aasrud anser ikke det som en større fare enn i vanlig jobbsammenheng.

- Hvis man beskytter pc-en sin som man må og skal, er ikke det et problem. Brukeren bør være bevist over problemene og for eksempel lagre det meste på serveren. Da er det primært et økonomisk risiko, sier Aasrud.

Mobile enheter kan gjøre livet enda lettere når e-post kan lastet ned på dem.

- Men igjen, bruk mobiltelefonen fornuftig, det er det viktigste, avslutter Aasrud, før han fortsetter sin egen ferie.