Per Morten Hoff, Ikt-Norge

EN SEIER: Per Morten Hoff i Ikt-Norge er svært fornøyd med at næringsminister Monica Mæland har lyttet og nå agerer. (Arkivfoto)

Ikt-Norge jubler over Regjeringens tiltak

Mener det er viktig for Norges it-satsing at støtten til gründerne videreføres.

Ikt-Norge har krevd at Regjeringen fyller på potten til etableringstilskudd til gründere, etter at den nesten var tom etter 1. halvår.

– Vi er derfor svært glade for kveldens budskap fra Regjeringen om at de vil gjøre nettopp det, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i Ikt-Norge, i en pressemelding.

Bevilger millioner

Regjeringen foreslår å bevilge 100 millioner kroner til Innovasjon Norge, hvorav 60 millioner skal gå til etableringstilskudd og 40 millioner til forsknings- og utviklingskontrakter.

Ikt-Norge mener dette er viktig slik at det også vil være like muligheter også for gründerne som starter ny virksomhet i andre halvdel av 2015.

Det er nå viktig at vi sammen sørger for at alle de selskapene som nå kommer ut også har gode muligheter til å vokse utover selve oppstartsfasen, står det i meldingen.

Vekstpotensiale

– Disse pengene kommer godt med i en tid der Norge trenger omstilling og ny vekst. Vi er overbevist om at veldig mange oppstartsbedrifter med stort vekstpotensiale er it-bedrifter, mener Hoff. Han mener det derfor er viktig for Ikt-Norge, men også for hele landet ettersom det i disse bedriftene kommer ideer som Norge skal leve av fremover. 

– Vi er svært fornøyd med at næringsminister Monica Mæland har lyttet og nå agerer, mener Hoff.

– Dette er en seier for oss som hver dag sloss for at våre techgrundere skal ha mulighetene til å få den første dytten på vei til til å realisere nye vekstselskaper i Norge. Gode prosjekter står i kø, og en slik ordning vil være en glimrende katalysator for å skape nye gründersuksesser med internasjonalt potensiale som Fast, Opera, Cxense, Nordic Semiconductor med flere, sier Hoff i meldingen. Han mener at de nå må gå sammen og sørge for at alle selskapene som nå kommer ut også har gode muligheter til å vokse utover selve oppstartsfasen.

IKT-Norge