iMac oppdatert

MAC: Nærmer seg Pro-modellen i ytelse. (Foto: Apple)

iMac oppdatert

Begge iMac-modeller har bygd muskler og kan nå fås med seks kjerners prosessorer og dobbelt så høy ytelse som foregående modeller.

Apple oppdaterer begge iMac-modeller.

Med nye prosessorer dobles ytelsen sammenliknet med foregående modell, og også grafikken styrkes.

iMac 21,5 og 27-tommer

De nye iMac-modellene er visuelt identiske med dagens eksisterende modell, men designet står seg godt. Det som er nytt, er innmaten: Retina-skjerm og mulighet for opptil 8-kjerners Intel-prosessor av 9. generasjon, og for aller første gang AMD Vega proff-grafikk som opsjon.

Det betyr at den ordinære iMac-serien nærmer seg iMac Pro-modellene i ytelse – om enn ikke dets mørke ytre.

Både 21,5-tommeren og 27-tommeren er oppdatert, og nyhetene kan sammenfattes slik:

  • 21,5-tommeren fås med 8. generasjons prosessor med fire kjerner, og kan fås med opptil seks kjerner til en ytelsesforbedring på opptil 60 prosent.

  • 27-tommeren fås med 9. generasjons prosessor med seks kjerner, og kan fås med opptil åtte kjerner til en ytelsesforbedring på opptil 2,4 ganger sammenliknet med forgjengeren.

For begge varianter fås det nå Radeon Pro Vega-grafikk slik vi kjenner det fra iMac Pro-serien. Kombinerer du dette med 4K- og 5K Retina-skjermene med 500 nits, har du en rå pakke på skrivebordet til grafikkintensivt arbeide. 

Du kan lese mer hos Apple her

Prisene

Begge modeller er leveringsklare, og prisen begynner på 14.990 kroner for en 21,5-tommer med 3,6 GHz prosessor, 4K Retina-skjerm, 8 GB med RAM og 1 TB med konvensjonell harddisk-lagring og Radeon Pro 555X med 2 GB videominne; og 20.490 kroner for en 27-tommer med 3,0 GHz prosessor, 8 GB med RAM, 1 TB med FusionDrive-lagring, 5K Retina-skjerm, og Radeon Pro 570X med 4 GB GDDR5-minne. 

Via Apple

Les om:

imac