India hotspot for innvevd programvare

Bangalore seiler opp som en hotspot for utvikling og produksjon av innvevd programvare. Amerikanske it-selskaper velger stadig oftere samarbeidspartnere i den indiske byen for sine løsninger.

Da California-bedriften Smart Modular Technologies jaktet etter samarbeidspartner for utvikling av Bluetooth-løsninger for sine minnemoduler, kort og komunikasjonsprodukter, falt valget på Impulsesoft Private i Bangalore.

-- De leverer høy kvalitet og engasjerer seg sterkt i våre prosjekter, sier direktør Robert Ragusano i Smart.

Fem milliarder

Ifølge en studie utarbeidet av National Association of Software and Service Companies (Dehli) og McKinsey (New York) vil indiske selskaper i år omsette for mellom fire og fem milliarder dollar på innvevde programvareløsninger.

Vekstpotensialet er stort hevder de to analyseselskapene. Intel, Lucent Technologies, Texas Instrument og Cisco Systems er blant amerikanske selskaper som har satt ut utvikling og produksjon av innvende løsninger til India.

Reduserte kostnader

Flere av de indiske selskapene har lang it-erfaring og samarbeidsrelasjoner til vestlige selskaper. Gjennom dette har de blitt trukket med i den raske voksende bransjen for innvevde systemer. 

Det sier Parameswar Yanamandra - sjef for kommunikajonsvadelingen i Bangalore-baserte Infosys Technologies. Et selskap som arbeider med innvevde systemer for telekom, luftfart og bilindustri.

Ingen patentbeskyttelse

Ved siden av høy kompetanse er det også avgjørende at lønningene er lave. Indiske selskaper tilbyr dermed sine vestlige samarbeidspartnere mulighet til reduserte kostnader. 

Det  teller også på den positive siden at de indiske selskapene som regel ikke krever patentbeskyttelse (intelektuelle rettigheter).

Det kan imidlertid komme til å endre seg. Senioranalytiker Amit Phatak i Frost & Sullivan i Mumbai sier at de indiske selskapene bør vurdere å bevege seg oppover i verdikjeden.

-- Framfor ren programvareutvikling ligger det større muligheter i utvikling av totalpakker, sier han.