Infocus sparker over 60 prosent av staben i Fredrikstad

Infocus sparker over 60 prosent av staben i Fredrikstad

I går fikk 50 av 80 ansatte i projektor-produsent Infocus i Fredrikstad beskjed om at jobbene deres ryker.
- Dette er en sorgens dag. Produktutviklingen ved avdelingen på Kråkerøy har vært bra, men dessverre taper vi fremdeles altfor mye penger, sier styremedlem i Infocus, Svein S. Jacobsen til Fredrikstad Blad.

Nedbemanningen kommer som en konsekvens av at Infocus og kinesiske TCL Corporation har dannet samarbeidsselskapet South Mountain Technologies (SMT).

SMT skal i all hovedsak produsere og utvikle projektorer i Kina i tiden fremover.

Tilbake i Fredrikstad blir det en svært redusert utviklingsavdeling med kun 20 ansatte. Ytterligere ti fra dagens stab vil få tilbud om jobb andre steder i Infocus-systemet, enten i Nederland eller USA, ifølge avisen.

Men 50 av de ansatte går altså inn i julen i visshet om at de er satt på gaten.

--Vi har havnet i en situasjon hvor vi dessverre ikke har annet valg enn å følge våre konkurrenter, og flytte produksjon og utvikling til Kina. Både på det amerikanske, europeiske og asiatiske markedet har Infocus opplevd store tap de siste årene. Det skyldes ikke staben på Kråkerøy, som har "levert varene". Likevel blir de rammet når selskapet nå må foreta et viktig strategisk valg for fremtiden, forklarer Jacobsen.

Dermed er den tidligere så fremgangsrike teknologibedriften nærmest lagt i grus på fem år.

Da bedriften - som tidligere het Ask Proxima - var på toppen i 2000, var det 320 fast ansatte og 80 vikarer på Kråkerøy. Samtidig ble selskapet verdsatt til formidable 15 milliarder kroner på børsen.

Deretter har det for det meste vært kladdeføre for de amerikanske eierne. Først ble produksjonsavdelingen flyttet fra Kråkerøy til Malaysia, og nå forsvinner også utviklingsavdelingen.

--Dette ser dessverre ut til å være en never ending story, sier Svein S. Jacobsen.