15-tommer MacBook Air i mars?

15-tommer MacBook Air i mars?

Nye rykter om ultratynn 15-tommer bærbar fra Apple.

Ifølge Digitimes har Apple bestilt et mindre antall komponenter til en 15-tommer ultratynn bærbar som angivelig skal komme i salg i mars neste år.

Om det dreier seg om en MacBook Air, en tynnere MacBook Pro eller noe helt nytt er uklart, men den nye maskinen er hvert fall ventet å dukke opp i andre kvartal i 2012, ifølge kildene til Digitimes.

Allerede i juli kom det rapporter om at Apple holdt på å ferdigstille en ny ultratynn 15-tommer bærbar, og i forrige måned ble det påstått at maskinen nærmet seg produksjon, skriver MacRumors.

Dersom det skulle komme en slankere 15-tommer bærbar Mac, er det naturlig å anta at den vil være utstyrt med SSD i stedet for tradisjonell harddisk, akkurat som nåværende MacBook Air-modeller. At Apple har kalt MacBook Air for "fremtidens bærbare Mac-er" gjør jo ikke denne antagelsen noe mindre sannsynlig.

Lanseringen av Mac App Store er jo også et tegn på at den optiske stasjonen er på vei ut. Air-serien er heller ikke utstyrt med dette.

Apple gjorde en mindre oppdatering til MacBook Pro-serien i slutten av forrige måned i form av litt raskere prosessor, litt bedre grafikk og litt mer lagringsplass.

Det er også ventet at Apple vil gå over til Intels forsinkede Ivy Bridge-prosessorarkitektur i neste år, skriver nettstedet TUAW. Ivy Bridge er basert på 22-nanometer-arkitektur, mot 32 nanometer i Sandy Bridge. Det skal blant annet resultere i lavere energiforbruk.

Les om:

Infrastruktur