50 millioner mini-bærbare i 2010

50 millioner mini-bærbare i 2010

Acer spår at det vil bli solgt 50 millioner mini-bærbare i 2010.

Dermed er Acer mer optimistisk enn ekspertene, blant annet Gartners analytikere, som hevder at salget av mini-bærbare først vil nå 50 millioner i året i 2012.

Det er mange som prøver å fundere seg frem til hva de små bærbare vil ha å si for både maskin- og programvaresalget i årene som kommer, og mange tror at mini-bærbare vil ta større markedsandeler de kommende årene, mye takket være den usikre økonomien om dagen.

Acers styreformann J.T. Wang ser for seg at det totalt vil bli solgt mellom 25 og 30 millioner mini-bærbare i år, et estimat som også er en del høyere enn Gartners prognose på 21 millioner solgte enheter i 2009. Acer ligger an til å selge 10-12 millioner mini-bærbare i 2009.

Wang tror at vi neste år vil se en økning i pc-salget, men at kundene i stor grad vil velge billigere modeller enn før finanskrisen. Det er derfor Wang anslår at det vil bli solgt hele 50 millioner mini-bærbare i 2010, hele to år før Gartner mener salget vil nå et slikt volum.

Det er flere grunner til å merke seg Wangs uttalelser. Om det selges så mye som 50 millioner mini-bærbare, vil det nemlig utgjøre hele 25 prosent av det totale antallet solgte bærbare.

Om spådommene går i oppfyllelse kan det være et tegn på at mange brukere ikke har behov for stadig raskere prosessorer, haugevis med minne, større og blankere skjermer, eller et stadig økende utvalg av tilkoblinger på den bærbare, men at de ser at selv en mini-bærbar holde lenge til tekstbehandling og annen enkel bruk.

Får han rett kan det fort bety mindre penger til maskinvareprodusentene, som tjener mindre per solgte mini-bærbar. kontra enn vanlig bærbar. Etter alt å dømme vil det også bety mindre penger til Microsoft, som nok vil slite med å få brukerne til å betale dyrt for å oppgradere til en mer avansert versjon Windows XP eller Windows 7.

Til tross for lavere fortjeneste per solgte pc, vil konkurransen hardne til. Mini-bærbare er et av få segmenter hvor det fortsatt er god vekst.

Infrastruktur