Acer jakter bråk

Acer jakter bråk

Det er noe litt kjent med selskapets nye, superslanke og lekre ultraportable pc.

Acer ser ut til å ha planer om å gå i direkte konkurranse med Macbook Air, med en ultraportabel pc som, om sant må sies, har visse likhetstrekk med maskinen den skal utfordre.

Med tanke på alt bråket som har vært mellom Apple og Samsung den siste tiden, kan det virke som en litt vågal strategi å velge.

Den nye 13,3-tommeren, Acer Aspire S3, skal komme utstyrt med Intel Core i-prosessor, fra i3 til i7, fire gigabyte minne og enten harddisk (320 eller 500 gigabyte) eller SSD (240 gigabyte) - alt etter som hva du føler for, og hva du har råd til. Batteritiden sies å skulle bli av det imponerende slaget.

Vi har tidligere testet Acer-maskiner i omtrent samme segment, og de har kunnet vise til tidvis meget gode batteritider, gjerne seks timer og mer.

Les guide:

Bærbare til studenten

Kjapp oppstart

I likhet med Apple, har Acer valgt å pakke det hele inn i et aluminiums-chassis. Aspire S3 skal imidlertid være noe tynnere enn Macbook Air, med sine 13 milimeter på det tykkeste. Vekten har endt opp på like under 1,4 kilo. Nedenfor det matchende, grå tastaturet er det plassert en stor pekeflate.

Acer har imidlertid valgt å ta den litt lenger enn Apple når det gjelder tilkoblinger. Her har du HDMI, flere usb-porter, minnekortleser og lydkort med støtte for kringlyd.

Noe av det mest imponerende med den nye ultraportable maskinen skal være en oppstartstid som ligger et godt stykke foran det vi er vant med fra andre bærbare pc-er - mellom to og fire sekunder fra hvilemodus til maskinen er klar for bruk.

Acer Aspire S3 er ventet klar for salg allerede i løpet av september, og prisens strekker seg fra 800 euro for billigste modell, til 1 200 euro for den mest avanserte, omregnet vil det innbære henholdsvis fra omtrent 6 500 til 10 000 kroner her til lands.

Les test:

11,6-tommer MacBook Air 2011

Les om:

Infrastruktur