Acer-pc med Android og Windows 7

Acer-pc med Android og Windows 7

To operativsystemer blir standard i Acers nye dual-core Aspire One-serie minibærbare maskiner.

Datamaskinprodusenten Acer har besluttet at alle kommende dual-core minibærbare pc-er fra selskapet skal kjøre både Android og Windows 7.

LES OGSÅ:

Minnemangel kan bety dyrere pc-er

Annonseringen kom på onsdag, i forbindelse med lansering av den nye serien i Taiwan, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Aspire One-serien vil bli utstyrt med Intels Atom 550 prosessor, samt en 250 gigabyte harddisk. Prisen for pc-en oppgis til 431 dollar, cirka 2600 kroner, men om og eventuelt når den kommer til Norge vet vi foreløpig ikke.

LES OGSÅ:

Slik oppgraderer du din bærbare-pc

- Surfe-pc-en er ikke død

Sjefen for Acer i Taiwan, Scott Lin, hevder på bakgrunn av tall fra analysebyrået Gartner at tavle-pc-er som for eksempel iPad ikke kommer til å danke ut minibærbare surfe-pc-er med det første. Acer regner angivelig med å selge 10 millioner slike enheter neste år, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Rett på sak

Acers eksisterende Aspire One D250 og D260 har hatt dual-boot-funksjonalitet for Android og Windows en god stund allerede. Typisk brukes Android da som et operativsystem som gir umiddelbar oppstart.

Det er ikke uvanlig for pc-brukere å kjøre to operativsystemer på en bærbar eller stasjonær-pc, vanligvis Linux og Windows, men det er fortsatt sjelden at denne muligheten tilbys som standard spesifikasjon.

LES OGSÅ:

Diva-pc med bling-faktor

Les om:

Infrastruktur