Acers nye nettbrett med Android og Windows

Acers nye nettbrett med Android og Windows

Acer demonstrerte tre Android-baserte maskiner og en bærbar pc med to skjermer som kjører Windows.

Acer Iconia heter den nye bærbare pc-en, som kapret mest oppmerksomhet på Acers pressekonferanse i New York på tirsdag.

Iconia kjører Windows 7, og isteden for tastatur har den to 14-tommers hd-skjermer som er hengslet på midten. Den stående skjermen er hovedskjermen, mens den liggende skjermen kan brukes som berøringsskjerm og navigasjonspanel, eller en utvidelse av hovedskjermen.

LES OGSÅ:

- Maskiner med Chrome OS i løpet av en måned

Iconia kommer på markedet i februar neste år, og vil koste rundt 1500 euro (12 700 kroner).

Nettbrett og smarttelefon

Selv om Iconias unike design la beslag på mesteparten av oppmerksomheten på pressekonferansen, introduserte Acer også 7- og 10-tommers Android-baserte nettbrett, et 10-tommers nettbrett med Windows 7, samt en 5-tommers Android smarttelefon som Acer kalte et ”mini-brett”, en krysning mellom et nettbrett og en mobiltelefon. Nettbrettene med Android kommer i april neste år, eller så fort Google er ferdig med Android 3.0.

LES OGSÅ:

Android 2.3 støtter mobilbetaling og "bump"-teknologi

Med disse nye maskinene håper Acer åpenbart å ta sin bit av nettbrett-markedet som Apple skal ha æren for å ha åpnet opp.

It's Alive!

Acer demonstrerte også en ny medietjeneste kalt Alive, som skal tilby streaming av musikk og filmer, samt selge bøker, spill og applikasjoner på ett og samme sted, likt Apples App Store.

LES OGSÅ:

To nettbrett fra Viewsonic

- Vi skal bli en global aktør når det gjelder mobile løsninger, uansett om det gjelder mobiltelefoner, nettbrett, tavle-pc-er eller andre typer enheter. I tillegg skal vi bli en leverandør av innhold til disse enhetene, sier Acer-sjef Gianfranco Lanci til PC Worlds nyhetstjeneste.

Infrastruktur