AMD erklærer ultrapriskrig mot Intel på CES

AMD erklærer ultrapriskrig mot Intel på CES

Kampen om ultrabærbare skal vinnes med aggressiv prising, varsler den evige Intel-utfordreren.

AMD viste neste generasjon av prosessorer og brikkesett for mobile løsninger i går kveld norsk tid. De lover at deres ultrabærbare skal yte like bra til en lavere penge enn Intel, melder PC World USA.

Trinity—brikkesettet skal trekke rundt 17 watt, og er par med neste generasjon Ivybridge-arkitektur fra Intel. Ultrabærbare med Trinity vises fram nå under CES, og kommer i handelen senere i år.

Ultralavpris

Prisene for Trinity-bærbare starter om lag rundt 4000 kroner (500USD + avgifter). Det er også mulig å se for seg lavere priser, sier folk i AMD under CES. Intel operer med startpriser rundt 6000 kroner (800 USD), men håper å kunne få dratt startprisen nærmere 5000 (699 USD) innen utgangen av året.

AMD kaller sin ultrabærbare pc-serie for “ultrathin». Det skyldes at Intel har varemerkebeskyttet «ultrabook». AMD vil forsøke å gi samme eller bedree yteevne til lavere pris.

Trinity vil komme i to hovedversjoner, men dobbel- eller fire-kjerners prosessor. Yteevnene er på linje med A-serien, men med halvparten av strømforbruket. Trinity vil yte bedre med samme strømforbruk som E- og C-serien til AMD. Trinity vil også komme i en versjon for ordinære pc-er. Der skal den yte 50 prosent bedre i grafikken og 25 prosent bedre på ren prosessorkraft enn forgjengeren.

Ultratynn vekst

Trinity er laget med 32 nanometer produksjonsteknologi, og kombinerer prosessor og grafikkprosessor på samme brikke. Kjerneteknologien er designet med Piledriver-arkitektur.

Intel og AMD ligger for øyeblikket relativt med samme deling av markedet seg i mellom som året før. Tendensen er likevel en svak stigning til fordel for AMD. Fra 2010 til 2011 steg AMD fra 18,3 til 18,8 prosentpoeng, mens Intel tapte 0,3 prosentpoeng i samme periode.

Infrastruktur