Apotheker ut - Whitman inn

Apotheker ut - Whitman inn

Ryktene hadde rett: HP har sparket toppsjefen.Og kvinnen som erstatter Léo Apotheker som toppsjef i HP stilte for to år siden til valg for republikanerne.

Det er etter en turbulent periode tidligere SAP-sjef Léo Apotheker nå ryker ut av en av verdens desidert største it-bedrifter. Aksjekursen har falt dramatisk under hans tid som sjef, og i sommer og høst har det toppet seg med svært mange dårlige nyheter for selskapet. Og nå er det altså helt slutt for Apotheker.

Så nå skal altså Margareth Cushing "Meg" Whitman lede HP framover. Whitman er erfaren fra ledelser i DreamWorks og Procter & Gamble, samt som toppsjef i Ebay. I 2009 stilte hun som kandidat for guvernør-stillingen i California, på vegne av Det republikanske parti.

- Vi er heldige som får en av Meg Whitmans kaliber og erfaring til å lede HP, sier Ray Lane, nestsjefen i selskapet, i en pressemelding fra HP.

Beæret og spent

- Vi er i et avgjørende øyeblikk og trenger fornyet lederskap for å lykkes med vår strategi og ta fordel av mulighetene som ligger foran oss, sier han.

- Jeg er beæret og spent. Jeg tror HP betyr noe. Det betyr noe for Silicon Valley, for California og for hele verden, sier den nyutnevnte sjefen sjøl.

Léo Apotheker fikk dermed bare nesten medaljen for ett års tjeneste i HP, og må etter sin nesten like korte karriere i SAP nå slite med stempelet som ikke spesielt vellykka som toppsjef i databransjen.

Infrastruktur