- Apple-netbook i oktober

- Apple-netbook i oktober

Vil ha en 9,7-tommers berøringsskjerm og koste 800 dollar, hevder kilder.

Ifølge det kinesiske nettstedet Infotimes (kinesisk) har Apple planer om å lansere en netbook (minibærbar) med 9,7-tommers berøringsskjerm i oktober.

Maskinen vil koste rundt 800 dollar og et av firmaene som bidrar i produksjonen er Foxconn, som også lager iPhone.

Netbook eller tavle-pc?

Det har lenge versert rykter om at Apple planlegger å lansere mindre bærbar maskin, men selskapet har flere ganger avfeid at de vil begi seg ut på dette markedet. Minibærbare er det segmentet i pc-markedet som har hatt størst vekst den siste tiden, og på grunn av finanskrisen er Apple kanskje nødt til å gi etter for presset.

Det er foreløpig usikkert om den nye maskinen vil være en tavle-pc med berøringsskjerm eller en minibærbar, men ifølge Infotimes kommer selskapet til å gi enheten en høyere enn pris enn dagens minibærbare, som ligger på cirka 500 dollar. Skjermene vil produseres av Wintek, hvis navn har tidligere vært nevnt i rykter om en minibærbar-Mac.

Skal vi tro VentureBeat vil maskinen også være utstyrt med Apples egne ARM-prosessorer, som vil kunne tilby "netbook-lignende ytelse".

LES OGSÅ:

Minibærbar Mac med berøringsskjerm?

Giga-iPod eller MacBook mini?

Apple uttaler seg vanligvis ikke om nye produkter, så vi vil trolig ikke få noen bekreftelse på dette før en eventuell lansering. Men ettersom de vanligvis lanserer nye iPod-spillere på høsten, er det ikke helt utenkelig at også en maskin vil lanseres da. Flere analytikere tror også at det kan bli en realitet.

- Tidspunktet stemmer bra hvis de ønsker å få produktet ut tidsnok til julehandelen, sier analytiker Ezra Gottheil i Technology Business Research til amerikanske Computerworld.

Rapporten fra Infotimes stemmer også med tidligere rykter om at en tavle-Mac vil være klar innen 2010. Gene Munster, en velkjent analytiker som følger Apple, har tidligere spådd at Apple vil lansere en tavle-pc i første halvdel av neste år. Ifølge amerikanske PC World tror Munster i tillegg at operativsystemet vil være en hybrid mellom iPhone OS til iPhone og iPod touch og Mac OS X som kjører på vanlige Mac-er.

Det vil si; ikke en iPod, ikke en MacBook, men noe midt i mellom.

Les om:

Infrastruktur