Asetek leverer væskekjøling til AMD

Asetek leverer væskekjøling til AMD

Den danske vannkjølingsprodusenten Asetek skal levere væskekjøling til AMDs nye DTX-plattform.

Asetek er en av de største produsentene av spesialisert kjøling for pc-er. Selskapet produserer en rekke forskjellige vannkjølingssystemer, samt en serie med enda mer ekstreme Vapochill-løsninger.

LES OGSÅ: Væskekjøling for pc-produsenter

Nå har selskapet fått i oppdrag å lage effektive og stillegående væskekjølingsløsninger for AMDs nye mini-pc-er (small form factor) bygd etter DTX-standarden. Den nye standarden legger til rette for svært små stasjonære pc-er, noe som setter ekstra høye krav til kjøling av prosessor og grafikkort.

En løsning er å bruke vanlig luftkjøling med vifter og kjøleribber, men dette vil ifølge de to selskapene gi for mye støy og dårlig kjøling, alternativet er væskekjøling. Valget falt på Aseteks LCLC-serie (Low Cost Liquid Cooling). LCLC krever lite plass, kjøler godt, og skal kunne kjøres vedlikeholdsfritt i minst 50 000 timer.

- Alt tyder på at mini-pc-er vil oppleve størst vekst innen markedet for stasjonære maskiner, men suksessen er avhengig av at produsentene klarer å levere god ytelse og funksjonalitet. Aseteks LCLC-løsning lar DTX-produsentene utvikle produkter uten å bekymre seg for ytelsestap eller støy, sier Tashana Jett, markedsføringssjef hos Asetek.

DTX er en åpen industristandard for mini-pc-er utviklet av AMD. Målet er at den nye standarden skal øke interessen for mini-pc-er til hjemme- og kontorbruk. Standarden legger til rette for at oem-produsenter skal lage kabinetter, hovedkort og andre komponenter for mini-pc-er.

Les mer om Low Cost Liquid Cooling hos Asetek.

LES OGSÅ: Væskekjølt fra Asus

Infrastruktur