Asus Eee PC tilgjengelig i april

Asus Eee PC tilgjengelig i april

Asus lille, rimelige og svært populære Eee PC ventes på det norske markedet i april. Du kan forhåndsbestille nå.

Asus Eee PC har solgt over all forventning i mange land. De første modellene i denne serien fra Asus har vært små bærbare pc-er på under ett kilo og en prislapp på 2 - 3 000 kroner.

I april forventes pc-ene på markedet i Norge, og forhandleren PS har allerede begynt å ta i mot forhåndsbestillinger. I Norge vil prisene starte på cirka 3 000 kroner. Prisene er imidlertid avhengig av konfigurasjonen man velger.

PS har foreløpig ikke oppgitt noen pris, men gir mulighet for å avbestille når prisen blir klar om man ikke skulle være fornøyd. Forhåndsbestilling kan skje her.

At prisene blir noe høyere enn hva som er oppgitt i utlandet er det flere årsaker til. Et sentralt element blir naturligvis norsk medverdiavgift, samt muligens ekstrakostnad for norsk tastatur. Norske aktører må også ta hensyn til at de opererer med et generelt høyere kostnadsnivå for sin drift og at det er andre rettigheter i henhold til reklamasjon i Norge enn i mange andre land.

PC World regner med å få den norske utgaven inn til test så snart disse blir tilgjengelig her i landet. Dette en Asus Eee PC 8G med 7-tommers skjerm, 1 gigabyte minne, 8 gigabytes SSD-lagringsenhet, 4-cellers batteri, webkamera og en vekt på 920 gram. Dette er den mest avanserte modellen i Eee PC-serien per i dag.

Utvider familien

Asus forventes også til å utvide Eee PC-familien med flere modeller, blant annet en iMac-lignende løsning med pc integrert i skjermen. En mer tradisjonell modell uten skjerm forventes også. Man forventer at noen av de nye modellene vil vises på Cebit-messen i mars. Med E-TV-serien vil Asus også komme med store lcd-tv-er med integrert pc.

Mer informasjon: eeepc.asus.com

Les om:

Infrastruktur