Asus inn på bedriftsmarkedet

Asus inn på bedriftsmarkedet

Selskapet vil forsøke å lykkes der Acer feilet.

Asus vil alt i oktober lansere nye produkter spesielt rettet mot det svenske bedriftsmarkedet. I hovedsak er det de mindre bedriftene selskapet er ute etter å nå, noe som skal skje ved en tålmodig oppbygging av markedsandeler.

Selskapet har allerede en fot innenfor det svenske smb-marked, og innenfor dette segmentet ligger Asus på en salgsmessig sjetteplass. I årets andre kvartal sto Asus for 4,1 prosent av salget av bærbare pcer til bedriftsmarkedet

Foreløpig vil man ikke finne en tilsvarende satsing i Norge, forteller Anders Haby, Asus' svenske pressekontakt. Produktene som lanseres i Sverige vil likevel kunne bestilles fra norske distributører.

Steg for steg

Acer har med sin Gateway-satsing forsøkt et lignende bedriftsrettet prosjekt, men selskapet ble etter hvert tvunget til å legge ned satsingen på grunn av tøff konkurranse. Asus er klar over dette, og vil derfor forsøke en annen strategi. De vil nå bedrifter ved å bygge seg opp litt etter litt, og ta ett skritt av gangen for å unngå Acers skjebne.

- De gjorde en stor satsing. Man må bygge seg opp steg for steg, vi vil smyge i gang salget på samme måte som vi gjorde mot privatmaskin-markedet, sier Asus' svenske markedssjef Mikael Koark til it24.se.

Fokus på design

Selskapet vil nisje seg ved å holde fokus på kvalitet og design. Ifølge Koark er kvaliteten alt på plass, mens det kan tilføres mye på designbiten.

- Jeg vet det er flere som har fokus på det, men jeg tror vi har en bra sjanse der. For smb-kunder blir design desto viktigere, de er et marked i rask bevegelse som følger trendene på en annen måte, mener han.

Infrastruktur