Asus lager Wii-kopi til pc

Asus lager Wii-kopi til pc

Nintendo overrasket med geniale Wii. Nå kaster Asus seg på bølgen med en Wii-kopi til pc.

I tiden før lanseringen av denne generasjonen spillkonsoller, Playstation 3, Xbox 360 og Nintendo Wii, var det ytterst få som hadde særlig tro på Nintendos sære løsning. Grafikken var langt svakere enn på de to monstrene fra Sony og Microsoft, og kontrollerne var annerledes enn noe vi var vant med fra før.

Nå, et par år senere, ser vi at Wii virkelig har slått an. Den selger bedre enn konkurrentene, til tross for færre og mindre slående spill. Alt takket være noe få knallspill og en fullstendig ny måte å spille på.

Flere produsenter håper nå å kopiere Nintendos vinnerformel.

Eee Stick

Først ut er Asus. De har nettopp vist frem sin nye spillkontroller til pc, kalt Eee Stick. Etter suksessen med Eee PC ser det ut til at Asus velger å bruke Eee-navnet på det meste de lager..

Eee Stick består av to kontrollere med bevegelsessensorer, og gjør det mulig for folk å bowle, fekte eller bokse på pc-en, for å nevne noe få av mulighetene de nye kontrollerne gir.

I starten vil Asus selge Eee Stick, som enkelt kobles til pc-ens usb-port, i en pakke sammen med den bittelille bærbare Eee PC og fire eller fem småspill.

Eee Stick vil komme i pakker sammen med Eee PC og den kommende stasjonære Eee Box i løpet av august. I løpet av neste år vil kontrollerne også bli mulig å kjøpe separat, i en pakke med fem til åtte spesialtilpassede spill. Prisen ser ut til å lande et sted mellom 66 og 82 dollar, eller fra omtrent 300 til 400 kroner før moms.

Enn så lenge har Asus kun fått med seg et lite knippe mindre spillutviklere på laget, men håper etter hvert å få med seg giganter som Electronic Arts og andre store spillutviklere.

Skulle Eee PC bli i svakeste laget for deg, kan du også se frem til en ny monstermaskin fra Asus. Selskapet planlegger nemlig å lansere en skikkelig spill-pc ved navn Ares. Den vil kunne leveres med firekjerneprosessor, fire grafikkort og opp til åtte gigabyte DDR3-minne. Pris og lanseringsdato for Asus Ares er enn så lenge ikke kjent.

LES OGSÅ: Asus Eee PC: Befriende liten

Infrastruktur