Bærbar pc med terabyte-disk

Bærbar pc med terabyte-disk

Hvor mye plass trenger du på din bærbare pc? Asus gir storforbrukere av diskplass nytt pusterom.

En ny bærbarmodell som Asus presenterer under neste ukes store bransjemesse, Consumer Electronics Show, setter en ny standard for lagringsplass på pc-er laget for forflytning.

M70S har hele 1 terabyte lagringsplass, fordelt på to disker på 500 GB fra Hitachi, som også lanseres nå. Diskene kan organiseres enten i en RAID 0 eller en RAID 1-konfigurasjon.

RAID 0 går ut på at datadistribusjonen fordeles mellom de to diskene for å gi høyest mulig ytelse, mens RAID 1 betyr at dataene speiles på hver av diskene, slik at man har en ekstraressurs i tilfelle en av diskene ikke virker. I praksis betyr RAID 1 altså at tilgjengelig diskplass reduseres til 500 gigabyte, som likevel må anses som nokså bruktbart på en bærbar pc.

For tv og video

Asus M70 er også utstyrt med funksjoner for digital og analog tv-tuner og videopptak, og fjernkontrol til dette formålet følger med. Den eksplosjonsartede utviklingen innen digitalvideo er en av hovedårsakene til at det overhodet finnes et marked for bærbare pc-er med så mye lagringsplass.

For samme formål er også skjermen godt egnet, en 17-tommers bredformatsak med oppløsning i format WXGA+ (1440 x 900 piksler) eller WUXGA (1920 x 1200 piksler), avhengig av konfigurasjon.

Asus-maskinen kan konfigureres med en Intel Core2 Duo prosessor i variantene T7700, 7500, 7300 eller 7100. Annen funksjonalitet som bør nevnes er ATI 3650 grafikkort, integrert webkamera og fingeravtrykksleser.

Infrastruktur