Bærbar til 400 kroner

Bærbar til 400 kroner

Løftene om en lavprismaskin for utviklingsland blir stadig mer vågale.

Nå hevder Mary Lou Jepsen, tidligere teknologisjef for Negropontes OLPC-prosjekt, at det snart kan bli mulig å produsere bærbare pc-er for knappe 400 kroner.

Jepsen forlot jobben i OLPC (One Laptop Per Child) for bare noen uker siden og har blitt sterk kritisert for at hun forsøker å utnytte teknologien hun har vært med på å utvikle for OLPC i kommersielle produkter.

Det første planlagte produktet fra hennes nye selskap Pixel Qi er en bærbar pc til rundt 75 dollar, eller knappe 400 kroner etter dagens dollarkurs, som skal ta opp konkurransen med OLPC.

Ifølge Jepsen trengs det fortsatt noen tekniske fremskritt før billigmaskinen kan bli en realitet.

Foreløpig har selskapet verken en lanseringsplan eller nødvendige komponenter tilgjengelig, men proklamerte for første gang selskapets planer under CES-messen i Las Vegas denne uken.

Ifølge IDGs nyhetstjeneste arbeider Pixel Qi med å utvikle svært enkle, strømbesparende komponenter, blant annet skjermpaneler.

I likhet med OLPC vil selskapet selge billigmaskinen til utviklingsland for kostpris, men de vil også gjøre produktene tilgjengelig kommersielt for en høyere pris.

Les om:

Infrastruktur