Bærbare løfter Apple til nye høyder

Bærbare løfter Apple til nye høyder

Apple leverer et strålende resultat som er hele 73 prosent høyere enn i fjor. Særlig selskapets salg av bærbare øker sterk.

Pilene hos Apple viser stort sett oppover, og selskapets tredje kvartal, fra 1. april til 30. juni, bekreftet oppturen på nytt. Apple fikk en omsetning på 5,4 milliarder dollar, og et resultat på 818 millioner dollar. det er hele 73 prosent mer enn i samme periode i fjor.

Resultatet slo analytikernes optimistiske forventinger.

Spesielt interessant er Apple salg av Mac-er, som hoppet opp sterkt etter et tradisjonelt svak annen kvartal. For første gang ble det solgt flere enn én million bærbare Mac-er i løpet av tre måneder. Apple solgte hele 1,13 millioner bærbare Mac-er, mot 891 000 i forrige kvartal og 798 000 i samme kvartal i fjor. Salgt i fjorårets fjerde kvartal kom nesten på en million.

LES OGSÅ: Mac populær hos javautviklere

Stasjonære Mac-er selges jevnt og trutt. De siste årene har det blitt solgt omtrent like mange stasjonære, litt i overkanten av 600 000 pr. kvartal.

At resultatet overgikk forventningene har delvis å gjøre med iPhone-salg, som er mye høyere enn antatt. Selskapet bokførte salg av 270 000 iPhones, mye mer enn de 147 000 som var antatt.

Apples finansdirektør Peter Oppenheimer sa at Apple håper å selge en million iPhone i inngående kvartal.

Les også bloggen til It-bransjen: Apples partnerfucking

LES OGSÅ: Trøblete Iphone-hacking

Infrastruktur